En dag där att vara "extra" tacksam över det du har i ditt liv. 
Jag har väldigt mycket att vara tacksam över, och idag när dem frågade mig vad jag var tacksam över på Thanks giving lunchen så ploppade det upp många fina saker jag har i mitt liv och är otroligt tacksam över. 

Thanks giving är en stor högtid här i USA, den firas vanligtvis med familj och vänner. 
Du äter kalkon (vanligtvis fylld) , pumpapaj, pecanpaj och potatismos, detta är några av rätterna som är vanliga på thanks giving bordet. 

Vi och Andreas blev medbjudna till ett franskt/amerikanskt par av Eva och Geoffrey och vi var totalt 13 vuxna och 2 barn. Tänk hur lätt det är att möta nya människor här? Något jag verkligen var så orolig för innan vi flyttade hit. 
Måste verkligen säga att denna högtid är otroligt trevlig! 
Vi hade alla med oss en "sidedish" eller "dessert", vi lagade rödbetssallad och tog även med lite vin och S.pellegrino( bubbelvatten, för t.ex icke alkoholkonsumerande).
På vårt Thanks giving bord hade vi lite fransk, lite svenskt traditonell mat och så klart typiska amerikanska traditonella maten. 
Till kalkonen äter du även tranbärsylt 
Jag hade hört både bra och dåligt om den typiska maten och vi svenskar som firade denna tradition för första gången var lite skeptiska. Men herregud vad gott det var! 
Efter all mat var det dags för efterrätt och där var 5 olika pajer att välja mellan. Eva och Geoff hade gjort en fantastisk amerikansk äppelpaj bland annat. 

Vi åkte där ifrån väldigt mätta och nöjda.  
Klockan 11 på förmiddagen började vi vårt firande  med lunch. 
Vi stannade där några timmar och eftersom både vi och Eva och Geoff har hund så var vi tvungen att åka hem lite tidigare än de andra. 
Andreas följde med oss och sedan har vi fortsatt att firandet hemma hos oss med vovvarna och Eva och Geoff fram till nu ikväll. 
De hade även ett jätte fyrverkeri här i Uptown området där vi bor, tyvärr såg vi inget av det ifrån balkongen, men det smattrade på rejält. Är så glad över att Viggo inte bryr sig om fyrverkerier! 

Vår första Thanks giving blev verkligen en jättelyckad dag och det är dags att krypa till kojs.  Nedanför följer lite bilder ifrån vår dag. 

Typiska maten bl.a och rödbetssallad ;) 
Hungriga;) 


Äppelpaj 

1 kommentarer

Mamsen

28 Nov 2014 08:54

Vad ni ser ut att ha trevligt. Det gläder mej. :) <3

Kommentera

Publiceras ej