Har laddat hem blogg appen för att kunna blogga genom mobilen, så blir spännande att se hur det här blir;) 

Som jag skrev imorse så hade jag fått mail ifrån MDH där de berättade att jag kommit in som reserv på kursen andraspråksinlärning på distans. Den är på 25% Och helt på distans. 
Tackade ja till platsen och beställde böcker på en gång, verkar jätte kul:)
Det som gör det ännu roligare är att min vän och Fd. Klasskompis också läser samma kurs, e ju superkul för då kan vi bolla och diskutera en termin till ihop. 

Hade även första dagen på språkkursen idag. Kan inte säga att jag är nöjd, snarare väldigt besviken och arg.
Vi har en lärare i grammatik och en i läs och skriv och förståelse. 
Grammatikläraren var super, men andra läraren verkar helt lost i sitt val av yrke. Vi får bl.a. Inte använda oss av ordböcker/google translate.Vi får inte heller fråga henne om hjälp om vi inte förstår eftersom vi är där för att konversera med varandra. Dem elever som inte riktigt förstår eller hänger med på en gång blir utskrattade och hon verkar ha nollkoll på vad pedagogisk innebär. Hon ger oss heller ingen arbetsro utan pratar, tjoar och tjimmar. Till råga på detta var hon "sjuk" idag för att sedan sätta igång å tjoa å tjimma igen å sedan om nått blev lite jobbigt "oh am so sick today". 
Jag hade sett fram emot detta men känns mer som en besvikelse även det här. 
Med tanke på hur dyrt det är att gå en sån här kurs känns det som att lärarna borde vara mer proffsiga. 
Jag lämnade tyvärr skolan kokandes av ilska och med tårar brännandes bakom ögonen, det är sån jag blir när jag blir riktigt arg. Jag kände mig som en tonåring igen som
Satt tyst i ett klassrum och inte förstod någonting med en lärare som gärna hänger ut folk..det får mig så himla arg!! 
Inte ens ett "welcome to the Class, Nice to meet you" gav hon mig utan sa "yeah I Know that you're Evelina, i've heard about you" med otrevlig ton. 

Alla motgångar och besvikelser börjar  verkligen göra mig orkeslös i det här. 
Jag kände mig stark och glad imorse, det kändes som att det skulle bli en vändning till något nytt och roligt. Tror även det är därför besvikelsen är extra stor. 

Till imorgon har vi 4 läxor där en av dem är ett test på.. Typ ord jag aldrig hört, Kommer behöva sitta uppe länge i natt. 

Jag börjar tröttna på "försök lite till"   "Bit ihop"  och "snart vänder det nog"....jag saknar verkligen mitt "gamla liv" och mina nära och kära, min familj, mina vänner. 

Tanken var att skriva om resan till Vancouver/Tacoma/Seattle men istället behövde jag få ut allt det här..
Jag känner mig så negativ och tråkig nu för tiden, det är lite som att tappa en del av sig själv. 
Falska fasader är inte riktigt min grej, tycker det är bättre att vara sann och ärlig. Och detta är ärligheten helt enkelt. Att dela sånt här offentligt är inte heller något jag gillar, men deg känns lättast just nu. Jag har funderat på att stänga ner min blogg då jag känner att det är mycket som är privat, men samtidigt, detta är livet  jag lever här. Det är ingen dans på rosor som många tror, det är jätte hårt att komma ny till ett land, annan kultur och "börja om"..det jag har tur med är att jag kan en del av språket, tänk om det hade varit i Dubai? Indien? Frankrike?

Jag är glad över det jag har... Men tyvärr inte över där jag är, jag önskar en förändring på allting just nu, men istället känns det som jag sitter fast och inte kan ta mig någonstans. 
 
Klockan börjar bli mycket och jag måste sätta mig med allt skolarbete helt enkelt. 
... Plötsligt vände livet väldigt snabbt.
Plötsligt gick det från att ha ingenting att göra tills att få fullt upp! 
Idag börjar jag engelska kursen och imorse fick jag även mail från MDH om att jag kommit in på en distanskurs på 25%:) 
Mer hinner jag inte skriva nu, blir en uppdatering om allt ikväll!! Kram på er! 


Imorgon åker jag och Tommy på semester/konferens. Vi flyger till Vancouver i Canada och stannar Tors-söndag och sedan bilar vi ner ifrån Vancouver till Seattle. 
Ska bli kul å se en annan del av USA och lite av Canada också. Egentligen skulle vi varit borta en vecka men eftersom vi valt att inte ta med Viggo denna gången så flyger jag hem ifrån Seattle redan på tisdag, då hundvakten vi har också ska åka på konferens nästa onsdag. Känner att det blir lagom ändå.
Ska bli mysigt att komma iväg bara vi två och se lite och hitta på lite saker. 
Igår kväll satt vi och planerade resan lite smått, bl.a. Ska vi ta busstur upp till bergen i Vancouver och gå på en hängbro som finns där. Sedan ta en hopp-on-and-off buss en dag och åka runt å kika på saker. 
Sedan ska dem tydligen ha ett av Canadas största akvarium där med delfiner och vitvalar som kanske kan va kul att se...
Blir mycket akvarium för oss, vi var även på Houstons akvarium i helgen som inte var så stort men däremot hade dem vita tigrar ( varför vet jag inte) som var lite kul att se. 
Sedan hade dom ett rum som msn kunde klappa och mata rockor, ett tåg som gick genom en hajtunnel och även ett litet tivoli utanför.
 
Nästa måndag börjar min engelska-kurs, men eftersom vi är ute å reser så börjar jag inte förän på onsdag, är redan lite nervös men hoppas det kommer bli kul och att man lär träffa lite mer folk. Kan ofta känna att det blir svårt att skapa relationer när man pratar engelska, dels för att jag inte känner mig som mig själv när jag pratar engleska och sedan för att det känns som det inte riktigt blir en ärlig och "vanlig" konversation. Jag har fortfarande svårt ibland att hitta vissa ord eller lägga fram meningarna så det inte låter helt fel( blir mycket fel ibland kan jag säga). Det flyter sällan på bra och det blir mer " yeah nice to meet you" å gå vidare eller helt tyst. Men det är väl det som är anledningen till en engelska-klass;) 
 
Vi har även anmält Viggo till en kurs i vardagslydnad, vi gick ju en valpkurs i detta i våras, och hade egentligen velat gå en kurs i agility för nybörjare men var då tvungen att först ha gått en kurs i " good dog manners class" först så då kör vi på det först. Ska bli skönt att han får lite mer träning en den här hemma och i hundparken. På tal om hundparken så har han blivit en jätte tuff kille där, han tar verkligen för sig massa och hittar nästan jämt någon eller några att leka med. Det är mycket jaga som gäller, och fortfarande är han en väldigt försiktig vovve vilket vi tycker är bra, han är verkligen bland den snällaste vovven och skulle aldrig göra någon illa. Dessutom. Har han även börjat ta lite mer kontakt med de hundarna där som är lite större så utvecklingen går framåt! 
Tänk, På torsdag nästa vecka fyller han 1 år!! 
 
I eftermiddag ska vi till ob/gyn läkaren igen för en koll av bebis igen. Förra veckan var vi även hos familjeläkaren, här är det så att för att komma in i systemet så vill läkaren träffa en när man är frisk först så man går dit och gör en hälsokontroll. Vår läkare är en kvinnlig och jätte trevlig... Vården här Är verkligen otroligt proffsig, slutar aldrig förvånas. Det känns som dom tar sig tid och sitter ner och pratar igenom noga med en, inget får missas. Enligt henne var allting också bra och jag var en frisk å kry gravid kvinna;)
 
Igår var jag ute med Cecilia på true foods och sedan gick vi och tog en kaffe, var super trevligt och kul å lära känna henne lite mer. Hennes kille, Andreas jobbar ju ihop med Tommy och dem har också flyttat ifrån Gävle. Det är även dem som kommer ha hand om Viggo när vi är borta, känns skönt eftersom Viggo träffat dem en del och han och Cecilia är polers;)
 
Nu ska jag fixa lite innan Tommy kommer å plockar upp mig, ha en fin onsdag!