Att vänta in i det sista med att handla halloweenkostym i det här landet är ungefär som att vänta med att handla julklappar tills dagen innan julafton. 
Allt är utplockat, affärerna är proppfyllda med människor, långa km-köer och allt du vill ha är det fler som också har tyckt om, det vill säga att det mesta är utsålt! 
Butikerna som för några dagar sedan var fyllda med kostymer, pynt och godis börjar eka tomma på hallowen-grejer. 
Man kan ju säga att denna högtid verkligen säljer! Tänk varje år?! 

Bilköer på parkeringen och näst intill omöjligt att hitta p-plats. 


Vi åkte med Andreas och Cecilia, först till en stor butik som skulle ha massa halloween-stuff men Att Leta där var ju i stort sett omöjligt, fick lätt svimningskänsla och luften var kvav. 
Sedan åkte vi till walmart där allt var utplockat och efter det, till en butik som inte fanns. 
Efter många om och men hittade vi en butik som vara verkade vara öppen bara för halloween då det bara var halloween kostymer och pynt. Där hittade vi alla varsin dräkt efter ca 3 timmars letande. Nöjda, trötta och hungriga kunde vi äntligen åka hem. 

Trädgårdsdekorationer, elektriska gubbar med musik, skrik och läskiga läten 

Pyntad butik och massa dräkter. 

Ni som känner mig, vet att jag älskar klä ut mig och kör gärna på stort när det är tid för detta, teaterapa som man är. 
Tommy valde en Karl-Alfred dräkt och jag en hästdräkt. Det var ganska svårt att hitta en dräkt till en gravid kvinna i v.31 ..svårt att klämma i sig i allt kortkort och tajta klänningar eller trånga trikåer med en preggomage. 
Tanken är att vi ska på ett "public halloween-party" imorgon kväll för att uppleva denna tradition på äkta vis. 
Men först ska vi bjuda barnen på godis;) 

Våra kostymer, vi bjuder på detta;) Lilla tavelprojektet blev klart igår, blev till och med tavlor över så fick bli en liten tavelvägg i matrummet också helt enkelt. Vi valde att ha olika ramar och olika storlekar och satte upp allt på fri hand, blir så mycket roligare när det är personligt känns det som. 


En lite mindre tavelvägg i matrummet 


Vardagsrummet

Har även glömt berätta om i fredags att vi var på ett pumkin and wine party. Vi alla fick ta med varsin pumpa sedan gjorde vi i ordning varsin och hade en super trevlig kväll. 
Nedanför följer lite bilder.


Ett gäng män karvar pumpor 

Snart färdiga resultat 

Några klara pumpor


Några fler 


Lite tjejmingel,vin och snacks

På fredag är det halloween, ska verkligen bli spännande å få uppleva detta "på riktigt" i dess rätta miljö. 
Sedan månader tillbaka har folk pyntat trädgårdar och träd med skelett och våldnader. 
Hemma hos oss har vi bara två pumpor på balkongen. 
Vi ska inhandla mycket "treats" så det räcker till alla, å hoppas på mycket spöken på besök;) 

 Jag vet, det är lätt att det blir lite tjatigt om det här med bebis och grejer. Jag lovade t.o.m mig själv att "aldrig bli sån"... Jag har nog fallit dit ändå, men jag vill ju så gärna att mina nära å kära hade kunnat varit med på närmare håll och kunnat se och följa i verkligheten, vilket blir väldigt svårt med en stor pöl i mellan våra länder. Så lättast blir att dela här på bloggen! 

Vi har idag haft fullt upp. 
Började med ett samtal ifrån syster yster och hennes prins Daniel med planer inför deras ankomst nästa vecka. Dom landar på lördag å stannar till 15e, ska bli så kul att ha dem här! 
Sedan åkte vi iväg till Ikea för att köpa ramar till vårt lilla tavelprojekt vi ska fixa i vardagsrummet. 
Det slutade med Att vi kom hem med massa ramar (som tänk) samt mycket annat smått och gott, som vi faktiskt också behövde. 
Vi åkte till subway för lite lunch och där skypade vi med mina fina päron. 

Återigen hemma började vår pysslar-eftermiddag. Tommy tog tag i något som han äntligen fått lov till; barnrummet..eller barnhörnan rättare sagt. 
Jag tog tag i tavelprojektet, och tyvärr hann jag inte klart att rama in alla bilder. 
Tommy snickrade ihop spjälsängen och skötbordet och satte upp en väggdekal, sen var vår lilla babyhörna färdigutrustad möbelmässigt. 
Jag fick äran att bädda i ordning sängen och sätta på spjälsängsskyddet och satte även ihop mobilen. Så nu får det stå där och locka i ca 9 veckor innan hon får äran att sova där. 
Vet inte hur det är i Sverige med rekommendationer för bäddning, men här får man inte ha något alls i spjälsängen förutom en sovpåse till babyn. Alltså ingen kudde, spjälsängsskydd, filt/täcke lr gosedjur pga risk för plötslig spädbarnsdöd.  
Någon som vet vad som rekommenderas i Sverige? Har försökt googla men inte hittat riktigt. 
Helst vill dom gärna också att man den första tiden "Swaddlar" babyn, alltså lindar in bebisen i en liten filt eller sjal, vilket jag heller inte hört om i Sverige. 
Som ni hör så är det olika råd och rön och det är svårt att veta vart man ska stå för att " göra rätt". 

Kände att jag inte ville att sängen skulle stå tom i 9 veckor så bäddade i ordning. 
Sedan satte vi upp lite tavlor. 
Så vårt stora masterbedroom i vitt och ljust har nu blivit ett lite trängre rum med ett hälften färgglatt barnrum och hälften romantiskt sovrum.
Det känns lustigt att det snart ska sova en bebis här inne. Luften ska plötsligt delas av en fjärde individ i detta rum.
Hennes lilla hörna Lite tavlor och väggdekal " when you wish upon a star" Skötbord, ska Dock fyllas på med lite korgar och en skötbädd. 


Har bäddat med spjälsängsskydd, täcke, kudde och en filt samt satt i lite gosedjur  tills vidare, ser så mycket trevligare ut än en tom säng;) 

Snart är nog allt "i Box", vi har lite kvar att handla dock men sen är vi nog redo för att bli två föräldrar, två fina päron som mina Goa päron;) 
Vi längtar faktiskt väldigt mycket nu! 

God natt på er!