Jag har semester- å jag saknar balkong......stranden kan man inte åka till för jag har inge busskort, igår shoppade jag så nu vill jag inte spemndera mer pengar.
JAg försökte turista i min egna stad, det är ju alltid mysigt å började me å föröska upptäcka bakre delen av vårt kvarter. Jag gick 500 m sen rann svetten å butiken jag var nyfiken på hade inte öppnat...kl 15?..snacka om Siesta!
Jag stegade iväg mot Grönlands Bazar ist å kikade på smycken,indiska å shoppade hårfärg ist.

Fick sms av en drömman om att han ville gå ut med mig ikväll om inte äta på restaurang så åtminstonde ville han äta glas...sötnöten, älskar sönder mig!
Han skrev även att han skulle slutaj obba snart så jag passade på å laga klart maten tills han skulle komma hem, pannbiff,potatis,sås å lingon...mumma!
Maten bler klart å den är nu uppäten å ännu har han inte dykt upp, varetelling är inge kul jobb tror jag;)

Ska jag vara ärlig så har jag riktigt tråkigt...till och med så tråkigt att jag hunnit med å analysera den norska mjölkens smak. Svensk mjölk smakar ju mjölk!...Den norska mjölken smakar mer åt kohållet...å den smaken är inte så välsmakande, d e nästan som man funderar över hur mjölkproduktionen går till i detta land...direkt ur ljuvern ner i förpackningen? men ska d va KOmjölk så ska det väl smaka kossa oxå;)

Känner att d blir väldigt mycket onödigt ordbajsande här, men vad ska man göra?

Vi har fått en ny granne, eller jag vet inte om han är ny men har han bott här hela tiden så har han vart i ide hela vintern å halva våren...han ser förresten ut som en björn. Stor skäggig(hårig) fast i hiphopkläder!
Han bor i samma hus som oss iaf, på 4 etaje å så fort solen tittat fram drar han ut sin lilla palm han verkar ha i vardags rummet å maxar volymen med ren skär äcklig hiphop..men om honom tänker jag inte säg.

tänkte iaf plocka ihop tvätt här nu å diska efter matlagningen..semester ;)

Du går förbi dom här i oslo, du kan inte undgå att gå förbi dom för dom finns över allt.

För min del gör det ont i mig varje gång jag går förbi jag vill ta en omväg men bron mellan bussterminalen å Oslo S/oslo city går inte att gå nån annan väg.
Varje gång jag går förbi å ser skylten "undskyld, kan du vare så snill å hjelpe en norsk uteligger med noen små penger mvh *****"  och vid skylten sitter det en trött å kanske också hungrig,kanske sjuk man.
Varje gång går jag förbi,blundar å tänker hur elak jag är..precis lika elak som alla andra som går förbi. Alla som håller hårt i sina pengar för att rusa runt på Oslo city å försöka få tag i en snygg klänning till lördagen eller nått annat "viktigt"..ist för att böja sig ner,lägga några kroner å kanske till och med fråga " er du sulten, vil du ha noe mat så kan jeg kjöpe noe"...
För egentligen det är bättre å ge stackarn mat än ge en peng, för vart kommer den troligtvist mest gå till? Mannen är hungrig å köper du mat vet du att han får mat.
VARJE GÅNG har jag sån lust, men varför dras jag med i folkvimlet på bron, blundar och tänker tyst för mig själv " varför gjorde jag det inte".....

"dom har valt det själva" har folk sagt...men är det så? Måste dom knarkat bort sitt liv bara för att hamna på gatan? Kanske skedde det något annat tragiskt i livet som gjorde att dom hamnade där.
Jag önskar jag kunde räddat å tatt hand om varenda en som ville komma upp från gatan.

Jag blir ledsen, jag får ont.
Det är tilloch med som jag har börjat fundera på att starta något sådant i framtiden, utbilda mig inom det och verkligen försöka hjälpa till. Oslo behöver fler som bryr sig om dessa människor och många av dom kommer kunna lyckas ta sig upp, många inte men för varje människa man ställer upp på, ju mindre blir dom.

Det är värt att tänkas på ett tag till...
OCh kanske nästa gång tar jag mod till mig å frågar om han vill ha en bit mat....Förlåt men jag vill aldrig mer vakna upp i en säng å veta att du aldrig mer kommer ligga där igen.
Jag vill inte vakna upp en dag utan dig.
Jag vill inte leva utan dig en sekund i mitt liv.
Du har gjort mig till nån jag länge längtat efter.
Tack<3