Jag kan inte låta bli å tänka på alla dom som inte får fira jul i år (heller) tillsammans med de dom tycker om eller som inte får uppleva alla julklappar och den goda maten.
Alla om som råkade välja fel val, i sitt tidigare liv och istället hamnade på gatan eller som valde drogerna först. Det som är så hemskt är att dessa människorna får ju inte heller nån chans att försöka komma tillbaka om dom vill, vägen dit är lång och kanske är hjälpanade händer för få!
Alla föräldrarlösa barn runt om i världen...Tänk att vara 6 år å aldrig få ett enda paket mens man vet att runt om på jorden så firar man en stor å fin högtid där kärlek och omsorg är största fokus.
Eller alla barn som ser fram emot julen och tomten och istället slutar kvällen i brakfest för föräldrarna och ingen tomte kom för han som skulle "gå och hämta tidningen" var redan för full kl 17 när tomten brukar knacka på dörren. Istället sitter barnet med en stor besvikelse och sorg och försöker se insjunken å nöjd ut framför tvn medan mamma å pappa bråkar och skriker på varann uppe på övervåningen.
Det är ju så många människor som inte får uppleva denna fantastiska högtid!!!

Det är nästan som att man skämms över hur bra man verkligen har det och jag överväger helt seriöst att skippa julen nästa år för att istället göra något bra för nån annan och ge andra människor en god jul istället för att bara bli ledsen över att tänka på folk som har det svårt och inte göra nånting åt det.

All heder åt Susanna Benckert som har ordnat julklappar till alla sina 25 barn i afrika samt en livslevande tomte. Dessa små liven kommer bli överlyckliga att dem för första gången får träffa tomten! Kolla hennes projekt : www.susannaighana.se


Tänk på detta och skänk en slant till en organisation som du känner gör något bra för världen/sverige ellet köp ett medicinpaket från t.ex rädda barnen/Unicef och så njut sedan av en riktigt god jul och att du samtidigt gjort något bra för en annan människa, eller kanske flera!