Jag kan inte låta bli å tänka på alla dom som inte får fira jul i år (heller) tillsammans med de dom tycker om eller som inte får uppleva alla julklappar och den goda maten.
Alla om som råkade välja fel val, i sitt tidigare liv och istället hamnade på gatan eller som valde drogerna först. Det som är så hemskt är att dessa människorna får ju inte heller nån chans att försöka komma tillbaka om dom vill, vägen dit är lång och kanske är hjälpanade händer för få!
Alla föräldrarlösa barn runt om i världen...Tänk att vara 6 år å aldrig få ett enda paket mens man vet att runt om på jorden så firar man en stor å fin högtid där kärlek och omsorg är största fokus.
Eller alla barn som ser fram emot julen och tomten och istället slutar kvällen i brakfest för föräldrarna och ingen tomte kom för han som skulle "gå och hämta tidningen" var redan för full kl 17 när tomten brukar knacka på dörren. Istället sitter barnet med en stor besvikelse och sorg och försöker se insjunken å nöjd ut framför tvn medan mamma å pappa bråkar och skriker på varann uppe på övervåningen.
Det är ju så många människor som inte får uppleva denna fantastiska högtid!!!

Det är nästan som att man skämms över hur bra man verkligen har det och jag överväger helt seriöst att skippa julen nästa år för att istället göra något bra för nån annan och ge andra människor en god jul istället för att bara bli ledsen över att tänka på folk som har det svårt och inte göra nånting åt det.

All heder åt Susanna Benckert som har ordnat julklappar till alla sina 25 barn i afrika samt en livslevande tomte. Dessa små liven kommer bli överlyckliga att dem för första gången får träffa tomten! Kolla hennes projekt : www.susannaighana.se


Tänk på detta och skänk en slant till en organisation som du känner gör något bra för världen/sverige ellet köp ett medicinpaket från t.ex rädda barnen/Unicef och så njut sedan av en riktigt god jul och att du samtidigt gjort något bra för en annan människa, eller kanske flera!


I fönstret mitt emot mig på tbanan sitter en tjej med mörkt hår, svart dunjacka och lugg. När hon gick till jobbet imorse hade hon fixat till sig, dock inte för mycket smink idag hn var så trött men håret låg perfekt, lockarna låg som dom skulle och håret såg rent, och fint ut, luggen var sprayad å låg exakt på pricken.
Nu så ser hon mest sliten ut, trött, håret ser fett och äckligt ut, luggen ligger i teseravhår iställde för å vara samlad i en enda tjock lugg, sminket som imorse var nymålat ligger istället under ögonfransarna än på som det satt i morse...blek och nästan sur ser hon ut att vara. ...trött.
Hon tittar sig omkring och ser fröken perfekt och miss model.

Fröken perfekt har stövlar med jeans i stoppade, nästan en likadan väska som tjejen i fönstret, bara det att hon har ju en äkta vara...prada. Den rosa ullkåpan hon har på sig ser ren och snygg ut, hur hon nu lyckas med det i snöstormen.
Trots att hon har den proper och fina stilen bär hon en mössa som är av märket "BRAZIL" på och ser ut som den brasilianska flagga, men hennes vackra ansikte och hennes fina kläder bär ju upp.

Miss Model, hon med det blonda vackra långa håret av äkta vara och ansiktet fullt av foundation och annat dyrt smink. Hon ser sådär bekymmersfri och så äckligt jäkla lycklig ut, meycket pengar,dyra kläder,dyrt smink och bara världens bästa liv..säkert en såndär som har lyckats här i livet, med bra jobb,bra lön och akademisk utbildning jag du vet hela packetet.

Jag tittar igen på tjejen i fönstret, hon ser plötsligt väldig liten ut, sådär svag och ledsen ut "varför kan jag aldrig få vara allt det där?" säger hennes blick...jag blir arg och frågar henne, HUR ser miss modell ut innan hon gav sig på jobbet i morse, utan all smink, du behövde bara på mascara och lite spray i håret sen var du nöjd och kunde gå ut.  Och hur "perfekt" tror du fröken perfekt skulle vara om hon inte hade bärt pradaväska ch kläder till dyra priser? Tror du dom hade sett lika lyckliga å perfekta ut då?
Varför är du inte nöjd med att du ser bra ut som du är, narturlig när du vaknar och slipper lägga tusentals kronor på en garderob som ändå måste bytas ut några månader senare?
Varför måste vi hela tiden jämföra oss med andra istället för att se det som är vackert hos oss själv och genast hinna klanka ner på det som är dåligt hos oss?

Världen har blivit helt wrong när du hela tiden måste förbättra ditt utseende för att du själv måste duga för dig själv...börja se det positiva istället...
Sen en tid tillbaka har jag endast kännt stress,endast tänkt på framtiden och glömt av mig själv hur allt är idag.
Varit rädd för hur det kommer bli i oslo till våren.
Men en morgon vakande jag upp å hittade mig själv där nånstans i sovrummet, plckade upp mig själv klädde på mig i den "migsjäldräkten" och insåg äntligen att livet inte borde slängas bort i stress,oro och rädsla.
Jag tog tag i det jag borde och d känns som även om vänner som står mig när har och kommer flytta hem så tror jag att det är stor chans att skaffa sig nya här :)

Stressen för framtiden med studier osv har lagts på hyllan och återigen tar vi en dag i taget och jag tänker försöka ta tillbaka att leva i nuet och leva efter mottot " du lever bara en gång"....

Det känns bra nu =)