Dagarna rullar på, i fredags fick äntligen våra efterlängtade möbler ifrån Ikea och vi kunde börja flytta in i nya lägenheten..  Trodde vi.
I leveransen saknades en av stolarna, not big deal at all tänkte vi och körde till Ikea å hämtade en ny, åkte hem å packade upp bordet vi hade beställt. Det visade sig vara en fraktskada på bordsskivan,  i ena hörnet. Tråkigt tänkte vi, men vi valde ändå att skruva ihop det och skita i det den skulle ändå inte synas så väl. Det visade sig också vara felgängat i en av skruvarna på ena bordsbenet, det är nog ingen fara sa vi. Ikea brukar ju vara i lite halvtaskigt skick även i Sverige när man köper möbler, Sa vi.
Vi fick ihop stolar och bord och vart nöjda med resultatet.
 
Sedan in i sovrummet för att få ihop nya sängen och skruva på nya huvudgaveln... Trodde vi. Det visade sig att även den var trasig?! Två knappar hade knappt sytts fast och hängde... Dom gick inte att trycka dit igen  lr dras åt. 
Bilen var för liten för att få plats med den, så på lördagen tog vi och lämnade den hemma och åkte tillbaka till Ikea för att få en ny hemleverans vilket hon bakom disken fixade på en gång och vi skulle få dom redan på söndagen. Vilken lättnade tänkte vi och åkte hem nöjda och glada.
Söndag morgon, inget telefonsamtal om någon leverans, så vi lunch ringer Tommy och frågar när dom kommer. Ordern låg i systemet, Gud vad bra!... Efter en stund ringer dom och säger att levereringsfirman inte hade fått våra grejer så blir tyvärr ingen leverans idag. 
Tillbaka till Ikea för att fråga vad som händer och vi får bekräftat att leveransen kommer idag ist... Dåligt tycker vi å åker och muntrar upp oss på Texas största atikvariatbutik istället. Vi hittade massor att köpa men fick rätta oss efter ekonomin och handla detaljer istället denna gång. Men blir garanterat fler vändor dit! 
 
Idag på morgonen fick jag ett samtal att det blivit fel på vår order igen och inte alls får några nya möbler... Det är nästan så det är bud på att vi ska köpa oss en Dodge RAM lr liknande bil för att kunna frakta hem våra möbler själva... Börjar bli jäkligt less nu. Kan ju hoppas vi har fått möblerna tills nästa vecka, då vi ska var ute ur denna lägenhet.
 
Det är tur att Tommy sköter snacket, annars hade det slinkit ut en del grodor ifrån mig... Hon har temperament denna kvinnan;) 
 
Annars i helgen var vi på konstutställning. Paret vi träffa i hundparkern förra veckan bjöd in oss, tjejen är konstnär och ställde ut. Var väldigt udda utställning där alla hade någon form av beroende. Spännande faktiskt och mycket fina bilder. 
Efteråt var vi och åt Brasiliansk BBQ, nog bland det bästa jag ätit någon  gång. Å udda upplevelse! 
 
På fredag ska vi fira midsommar här, blir ett litet poolparty/midsommarfest på vårt komplex, som vi tänkte anordna själva. Ikea har maten( som tur är slipper vi hemleverans på den ) vi ska försöka göra en liten stång och vi ska självklart ha blommor i håret, vi hoppas på en lyckad och trevlig kväll!:) 
Var en vecka sen nu, skrev ett ganska långt inlägg i fredags men som jag råkade radera.  Sedan försvann motivationen lite grann. Det är smådrygt att skriva på iPad tycker jag, oftast så autokorrektar den orden själv utan att man märker det, och sedan e d så lätt att komma åt å radera, menmen. 
Har funderingar på å köpa en MAC men då blir det ju med engelskt skrivbord så känns lite onödigt, kanske får vänta tills vi e i Sverige en gång;) 
 
Las Vegas trippen blev till slut en lyckad minisemester, häftig stad som tusan dock var inte maten den bästa och herregud vad dyrt allting var! 
Vi hann med en en del ändå, kollade in det berömda akvariumet dom hade dock till en liten besvikelse, det skulle vara stora hajar, men det visade sig att dem var mindre än dem på universeum i gbg dessutom var själva akvariumet ganska litet i sig. Däremot är det ett tips för barnfamiljer, barnen som sprang runt där var  väldigt fascinerade av de olika fiskarna.
På lördagskvällen gick vi på Michael jackson showen som gick på teatern, på hotellet vi bodde på. Det var det häftigaste jag sett i hela mitt liv, helt galet bra. Så ett hett tips till. er som ska dit, se den!!
Vi hann även prova hotellets SPA, vi har länge pratat Om att åka och SPAa ihop, och såg fram emot lite relaxing tillsammans. Det visade sig dock vara ett separat SPA för kvinnor och ett för män, så till vår stora förvåning när vi klev in i spaet var där endast personer av samma kön. Ingen klocka hade vi och ingen telefon så som tur var tänkte vi samma tanke att gå ut igen för att bestämma "en tid" och sedan fick vi gå på känn.
Jag hade svårt att slappna av i min ensamhet bland de andra kvinnorna, men efter lite bad i de olika poolerna gick jag och hämtade lite Is-te och la mig i en av stolarna med en tidning och insåg att det ändå var ganska skönt med lite ego-tid. Vi får helt enkelt göra ett nytt försök till att SPAa ihop en annan gång.
Innan vi åkte hem i söndags gick jag och gjorde i ordning mina naglar, blev väldigt nöjd och konversationen flöt på bra de 80 min det tog. Fick dessutom beröm för min Engelskan av nagelteknologen, det stärkte mig mycket!!
 
I måndags kväll åkte jag å Tommy till Ikea för att försöka hitta lite nya möbler till lägenheten,och vi hittade ett matbord med 6 stolar och en säng samt lite lakan och annat krimskrams, vi får det levererat imorgon.
Detta är gästsängen/ramen till sängen vi köpte innan vi flyttade över
 
Vår nya säng
Matbordet...
...Med 6 sånna här stolar 
 
det är så kul för oftast har vi väldigt lik smak, vilket är väldigt skönt. Jag Har redan massa bilder i huvudet hur fint vi kan göra det. 
Skrev på kontraktet för lägenheten i tisdags morse så vi har redan fått nycklarna, bara möbler som fattas. 
Hittade även en soffa på high fashion furniture (?) som vi har beställt, en stoor med två stycken divaner:)
Vi är super nöjda!!! Den fula kudden i mitten ingår ej😜
 

 vi har även hittat en ännu bättre hundpark för Viggo, en större och dit fler hundar kommer så nu tänkte vi försöka åka dit med honom varje kväll så han blir lite mer van, nu har vi vart där två kvällar i rad och det har gått ganska bra, dock e han lite harig men efter en stund har han lekt bägge gångerna, kul att se! 
 
Det ett känns som att livet börjar forma till sig lite och det är skönt. Nu ska jag bara försöka förstå mig på dammsugaren;) hittentills har jag fått använda endast slangen.... Säkert är även den lika lätt som allt annat när man lärt sig. 
 
Det ett som fattas nu är bil, lära mig köra här, mitt social security number och att komma i ordning i lägenheten... Och även lite rutiner i livet sen e allt i box.
Jag börjar kunna trivas bättre känns det som och det kan bli bra:) 
 
 
 
.
 

 
Vad gör du när den du älskar har hittat sin dröm medan du själv fick pausa upp dina?
Vad gör du när du vet att han njuter till fullo av livet och är förväntansfull på den kommande tiden medan du sjölv bara vill hem, tillbaka till och vänner och ett land du känner dig trygg och lugn i?
Vad gör du när du inte förstår ett skit av vad so sägs och blir utskrattad av folk för dom tycker du är dum I huvudet som inte helt kan förstå och prata engelska? 
Du vill be alla fara och flyga och be den fulla personen i hissen påväg upp till ditt rum som härmade dig å påstod att du pratade tyska och hade fel uttal på saker, stoppa upp nånting.... Men istället stänger du in dig och gråter och längtar hem.
 
Det är nu jag ångrar att jag inte engagerade mig mer på engelska lektionerna, och verkligen såg till att lära mig språket.
Det är nu som jag är glad och tacksam över att jag är född och uppväxt i Sverige och sluppit fly ifrån krig och grejer för att komma till ett land där du inte kan nånting av varken språk eller system.... Där dessutom människor tycker att du är en idiot som flydde "just hit" och gör allt för att du ska ha det så sämst ställt som möjligt och gärna är öppna med klåpord och sitt "tyckande och tänkande " om dig.
 
Jag vill inte beklaga mig, få medlidande eller nått likande, jag vill skriva av mig... Få mig att må bättre och känna mig lycklig och nöjd igen. 
Du säger att du är "såååå avundsjuk" men det ska du inte vara, för just nu känns inte mitt liv roligt alls. 
Ja, jag vet att jag borde vara tacksam och nöjd och glad över att fått chansen, det år jag också men jag känner mig vilsen, otrygg och äckligt jävla olycklig och ensam i ett stort land där jag knappt kan kommunicera och inte heller känna glädje i det jag gör. 
 
Jag befinner mig i Las Vegas för tillfället, en stad som säg vara en av USAs häftigaste men tyvärr kan jag inte känna någon glädje i det, här är det party all day long, och här beteer du sig som du vill ingen bryr sig ändå. 
Igår när vi kom hit kändes det som det skulle blir fantastiska fem dagar, idag när jag vaknade upp och blev lämnad kvar på hotellrummet med hunden för att senare kunna ta mig ut och se mig om kom gråten igen. 
 
Vädret är hett, ca 40 grader, det är svårt att ta sig ut, hunden vekar inte heller trivas och vill inte att jag ska lämna rummet och ligger helst på mig lr bredvid mig. Hunden får inte lämnas själv på rummet om inte han sitter i flygväskan under tiden man är borta ( över min döda kropp) och blir man påkommen att inte göra detta kostar det 50$ per timme tills man är tillbaka, va är det för hundvänligt rum?!
 
Du tror jag lever livet, men tomheten och längtan hem är större än du tror. Ena dagen känns allt ok och jag övertalar mig själv att det kommer bli bra, kanske blir det så också men just nu är livet hemskt. En enkelbiljett hem och jag hade tagit den direkt!
 
Jag vet att jag har inget att komma hem till, ingen lägenhet, inget jobb, ingen plan B.  Jag känner mig borttappad på vägen och har satt mig och mig själv åt sidan och istället valt en helt annan väg för deN jag älskar. Jag var tveksam innan vi kom hit, jag lovade testa och istället känns allting bara fel. Jag vill hem till livet jag hade, kunna ge min familj kärlek och glädje och inte bara gråt och ilska.
Kunna gå långpromenader i skogen eller på stranden med min hund och den aktivitet han behöver....
Kanske hittar vi lösningar på allt men just nu känns det rätt hopplöst.
 
Två år känns så långt.... Kan man inte hitta en lösning så alla blir nöjda och glad? 
Jag vill inte ta ifrån T sina drömmar och det livet här och alla upplevelser. Men jag vill inte heller ta ifrån mig själv mitt liv, mina vänner, min familj och min egna glädje. 
Att leva på distans i 2 års tid är väl inget alternativ, men just nu vet jag inte vad jag ska göra med mitt liv.....
Jag sökte en trygghet och ett liv utan svängar.... Istället har sista ett och ett halvt året varit en spiral av svängar och ups and downs...
 
Det har bara gått 2 veckor och jag kan redan känna att detta är värdelöst för mig, jag är ingen hemmafru som inte tjänar mina egna pengar lr har ett eget liv. Ett tillfälligt liv bestående av tillfälliga vänner som sen försvinner efter ett tag eller ett tillfälligt jobb för att fördriva tiden. 
Jag är en självständig och stark person med egna mål och vill kunna klara mig själv, ha en menining med mitt liv, ett arbete att gå till. För mig är det viktigt att "vara något" att ha en yrkestitel där jag känner att jag gör något bra för andra som i sin tur bidrar till mitt välmående.
 
" Ja men åk hem då igen" tänker kanske du, men det är inte så enkelt.... Jag har min familj här.
"Det blir vad du gör det till", " Du lär dig, du kommer in i det" .... Ja kanske det men jag behövde få skriva av mig, få utlopp för mina känslor. 
Mycket kan ibland låta hårt, men kom ihåg att detta är min Upplevlese och mina tankar och känslor...för mig är det viktigt att få ventilera.
Jag kommer aldrig be om ursäkt för mina känslor eller vad jag känner.
 
Kanske vänder det snart kanske blir det värre, framtiden får utvisa jag kommer fortsätta ge det en chans ett tag och under tiden så får ni stå ut med svängningar i inläggen, och just nu idag gick det väldigt neråt.
 
 Sen vill jag bara avsluta med att jag är inte hit tvingad, jag har fått välja själv.