Jag har otroligt svårt att stå emot denna lilla sockerpingla. Inte på ett sätt där det är svårt att sätta upp regler och gränser, men hon får verkligen mitt hjärta att smälta varje dag. Hon har kommit på hur man gör nu. Hur man får mamma och pappa att mjukas upp när hon har gjort något dumt, eller hur man får någon att skratta. Vårt älskade lilla charmtroll! 
Just nu är hon inne i en ganska jobbig och krävande fas, men också där man får mycket kärlek, gos tillbaka. Mitt i leken kan hon komma å klättra upp i knät på en för att ge en  puss eller en kram. Då, i det tillfället så skulle jag kunna ha hur många barn som helst. 
Hon har också plötligt fått ett hejdundrande humör. Mycket vilja och är envis som tusan. 
Blir det inte som hon vill, eller om hon inte kan Klara något kan det bli ett väldigt liv. Då går larmet! Just i det tillfället kan fler barn ligga väldigt ner på prioritetslistan. 

Imorse hade jag i vanlig ordning gjort en frukostsmoothie till mig, och i vanliga fall brukar hon få lite i ett eget glas men inte idag, hon hade precis nästan fått välling. 
Såklart får hon syn på min och vill smaka. Vi tycker d e bra att hon vill smaka på saker å uppmuntrar det gärna. Hon drack och drack å plötsligt var mitt välfyllda glas nästan slut?! "Men mamma då?" Sa jag och hon titta på mig med ett stort smile, satte sig ner och kröp iväg för att fortsätta leka. 
Vissa dagar med den ungen är bara så härliga. Oavsett vilket humör hon är på, så är jag så tacksam för att hon kom till oss. ❤️


För ett Tag sen åkte vi iväg på Småbarnstreff i Norska kyrkan. Där träffade vi ett Goa mammor och barn med väldigt många födda under 2015. De hade bildat en mammagrupp, eller Barslegruppe som det heter på norska med barn födda 2015 och komma de 2016. Väldigt kul initiativ!! 
Ännu roligare är att vi blev inbjudna att få vara med! 
Eftersom vi först åkte till Colorado veckan efter sista träffen vi var på och sedan åkte hem till Sverige för 3 veckor veckan efter det så har vi inte kunnat vara med på de två senaste träffarna.

Vi träffas varannan onsdag, hemma hos någon i gruppen. Alla i gruppen turas om att bjuda hem resterande medlemmarna, och man bjuder på lunch och lite fika. 
Det blev en dag ledig ( idag) då en var tvungen att ställa in sin träff, så vi passade på att arrangera gruppträffen hemma hos oss. 

Vi bjöd på krämig pastasallad med pesto och kyckling. 
Totalt blev vi 7 mammor varav 2 mommys to be och  6 barn. 
Två av mammorna hade jag aldrig träffat, så kul att dem lyckades hitta hit:) 
När Mareike kom hade hon med sig en bukett med vita rosor och med ett kort där det stod " vi tänker på dig", ifrån  hela gruppen. Supergulligt, Blev ju nästan lite rörd! 
Det blev en väldigt mysig lunch och eftermiddag. 
Tack tjejer ( med barn) för idag! 

 Två små M, leker ivrigt med lekbordet

Mammorna tar igen sig med en kopp kaffe medans barnen leker.

Fick fina blommor😍

Efteråt vad ögonen tunga på lilla fröken hon somnade gott i vagnen på baksidan. Är så härligt att det är lagom varmt så hon kan ligga ute å sova om dagarna nu. På tal om det, vädret har växlat uppåt igen och det har varit 23 grader idag. Som sagt, det svänger snabbt ;) 


M gick lös på tidningskorgen när alla gick hem. Det ska synas att man har haft  roligt 😂

Imorgon är det Thanks giving här och T är ledig Tors-fredag, så nu är det helg för vår del. Underbart! 
Vi tänkte fira ihop med några svenska vänner. I vanliga fall äter man Kalkon och pumpkin pie, två typiska TG grejer på middagsbordet denna dag. I år skippar vi den maten å kör traditionellt  svenskt julbord ist.

Har börjat julpynta lite, d blir så mysigt hemma❤️

Nu tar vi kväll.

Happy Thanks giving!!🍁

 


 Hela förra veckan hade vi besök. 
Mamma å pappa följde med tillbaka över, då det annars hade varit nästintill omöjligt för oss att åka hem över begravningen. 
Är så otroligt tacksam över att jag alltid haft två föräldrar som ställt upp till 100%, när det är något och alltid försökt så gott dom kunnat. 
T åkte ju tillbaka redan på söndagen efter begravningen men vi andra tre stannade 2 veckor till. 

Veckan har varit rätt lugn, tar ju alltid några dagar att ställa om sig efter jetlag å ny tidszon. 
Mamma å pappa åkte iväg till Austin ons-Tors å verkade haft en jätte mysig resa där med bra musik på E 6th street ( rekomenderas för musikälskare). 

I lördags hade vi planerat en tur till kusten, men vädret var rätt ostadigt, kallt och blåsigt så vi bestämde oss för att inte chansa när d sprack upp och valde att åka till George Ranch historical park istället. 
Som det låter på namnet, en historisk ranch! 
Det var uppbyggt som 4 stationer, med hus där man kunde gå in å lika hur de bodde. Samt ett ställe där vi trodde att de hade cowboyuppvisning men visade sig vara att dom visade hur man fångade in å märkte kor förr samt att de fick bada innan de gick ut i hagen för att slippa fästingar, myggor å andra smådjur. 
Där hade dom även en 11 år gammal tjur med en bredd på 6 feet mellan hornen, Tex hette han. 
Både jag å mamma å pappa vart lite lätt illamående när de behandlade kossorna som de gjorde. Fångade ned lasso  både runt ben och horn, och drog i svansen bara för att visa hur man fick ner dem när man märkte dem. Kossan skrek å råmande  så högt och var såklart jättearg. Tänkte bara att undra hur många ggr om dan denna stackarn blir utsatt för det här? 
Även stackars Tex verkade inte så lycklig där han var, ensam i en lada och blev utsläppt när det var publik. Dessutom hade de brännmärkt hästarna på tre ställen var! 
Man hade aldrig fått driva ett sånt här ställe i Sverige! 
Det värsta jag vet är när djur och barn blir skadade, då hugger d lite extra i mig! 

Varje station hade en guidad tur med utklädda människor där de berättade lite om historien om huset och vilken familj som bodde där. Väldigt intressant och sedan fick vi åka traktor med släp tillbaka. 

Lite bilder:


Första huset bestod egentligen bara av två rum å en övervåning, men utan dörrar någonstans och en hall där vinden blåste rakt igenom. Huset var från 1830 har jag för mig. ☝🏻️👇🏻
Sovrum

På gården hade de även riktig gris som hette Elisa, som var jätte social! Första gången M såg en riktig gris och hon vart helt i extas! "Bappa Bappa Bappa" å pekade på grisen... Men mamman ville inte att hon skulle klappa 😂
Cowboy!
Försöka fånga kossor å kalvar
Stora tjuren Tex

Andra huset, tog aldrig några kort invändigt  men det bestod av två rum nere och två uppe. Köket å matrummet låg i andra delen av huset( ni ser bakom huset). För att man skulle få vistas där var man tvungen å ha fyllt 14 år och man måste ha lärt sig alla 100-200 "vett- och etikettsregler" som fanns innan man fick vara där. 


Hus nummer 3, en liten gård med lite djur.

"Welcome to My New home" sa mamma när hon fick se det. Å ja visst va d gulligt  lilla huset ;) Bonden på gården! 


Fjärde huset, nu börjar det bli rikemanshem;) 
Intill låg även en smedja men vi kom strax innan parken stängde så hann inte få nån guidad tur. 


Lite mörkt kort men verandan var enorm och så himla fin!  Vyen över åkern så himla mysig. Gillade det skarpt! 

Traktor med vagn tillbaka! 

Eftersom T fyllde år dagen innan så gick vi ut och firade lite på kvällen. 
Vi åkte in till Sugar land och gick på den Japanska restaurangen och åt Hibatchi. Dom har ett stekbord vid varje bord så kommer det IT en kock och har en liten matshow med eld och grejer. Första gången för mamma å pappa, 4e gången för oss men alltid lika kul! 

På  Hibatchi restaurang


Dessa två❤️

Julpynt!! 

Mellan Halloween och Thanks giving julpyntas staden och julmusiken på radion börjar strömma.
Affärerna börjar bunkra upp för julhandeln och i mallen sitter tomten så barnen kan ta kort tillsammans med honom. Grannarna har redan börjat dekorera hus och trädgårdar. Här går man verkligen all in rätt tidigt. Förra året kändes allt nästan som en chock, det var mycket jämförande med hemma men detta året uppskattar jag det mer. 
Mycket görs för barnen här och det är fantastiskt att se. 
Förra julen var det 20 grader varmt och strålande sol så Texas jul är verkligen något speciellt kan jag säga. Allt julpynt å all julmusik får verkligen julstämningen att infinna sig ändå. 

Igår åkte mamma å pappa tillbaka till Sverige och vi ses inte igen förrän om  5-6 mån. 
Vi avslutade deras resa med att gå på IHOP och äta amerikanska pannkakor som dom pratat om hela veckan. 
M fick en egen mugg med äpplejuice å sugrör som hon klarade av galant fram tills den började ta slut och hon hällde hela över sig hahah, men man måste öva här i livet! 
Pannkakor ville hon inte smaka men rån var toppen! 
Lunch på IHOP! 

Stor tjej!! 

Efter vi lämnat mamma å Pappa vid flyget åkte vi till Ikea å handlade lite julpynt och nya fönsterdekorationer samt ett skoställ och en klädhängare. När vi haft gäster har vi tidigare behövt ställa skorna på golvet å inte haft någonstans å hänga ytterkläder. 
När vi kom hem flyttade vi sideboardet som stod i hallen in i vardagsrummet och satte lite ljus å "blommor" i fönstret. Å plötsligt såg d inte så tomt ut längre! 
Soffan vi köpte hit ner när vi flyttade in, sålde vi för ett tag sen till en kompis. Hittade aldrig någon bra plats till den, så nu har vi bara två fotöljer:) 
Är rätt nöjd! 


En liten titt! Mer plats åt M å leka på också!👍

 Idag tänkte jag ta med mig M när hon vaknat och åka å köpa nya skor. Vinterskor. Det är vinter här nu. Förra vecka skrev jag att det var 22 grader varmt på fm. Nu är det plötligt 6-14 grader om morgon/fm.. Det svänger;) 
Oavsett så behöver jag ett par andra skor än ballerinaskorna och gärna ett par utan klackar som jag bara har nu utöver.  Annars blir det en lugn dag för att försöka få M att komma in i fas igen:) 

Ha d fint!! 💗