Julen här kändes inte som jul förra året. Även i år har julkänslan varit long gone...
Fram till julafton. Vi har varit tillsammans hela familjen på Ts sida. Hans syster med familj kom förra helgen och dan innan julafton kom även hans föräldrar över. 

Vi åt svensk julmat ála IKEA och amerikansk honey baked ham ( funkade super om man skar bort det hårda, sockrade skalet runt om. ) 
På morgonen började vi med frukost och sedan var det strump-paket till alla i julstrumpan. "Tomten" hade lagt paket till alla. De vuxna fick choklad och M fick en bok och L ett memory med prinsessan Sophia( en favorit figur just nu). 
Vi firade jul i ett 30 gradigt och soligt Texas och barnen lekte i trädgården under dagen och på eftermiddagen blev vi utan Kalle men för min del så känner jag att det tar vi igen nästa år;)
Vid 16.30 började vi dela julklappar och i stort sett alla var till L och M. 

Svårt å låta bli alla paket..


Många strumpor i år! 


Jag fick fick dock den bästa julklappen nånsin tror jag. 
Innan vi flyttade till Houston började jag dansa igen. Både balett och Pole dance. Efter att ha varit på en gratis gång vart jag helt fast och började dansa 2 ggr i veckan. Hade velat pröva länge men hade inte vågat. Jag är helt frälst! 
Vill man ha en bra å rolig träningsform så både innehåller dans och styrka så är det bland det bästa man kan träna. Du tränar i stort sett alla muskler på hela kroppen! 
Har saknat dansa pole så himla mycket sen vi flyttade, och på julaftons fm ringde det på dörren och T sprang å tog emot ett stort paket och gav det till mig. 
I där låg en egen pole! Jag trodde jag skulle smälla av, blev så himla glad! 
Fick även lite bakgrejer så jag kan baka cookies och macarons! Får se hur det går;) 

Det blev en lång dag för Lilla M och alla paket blev ett stort frågetecken. Efter att vi packat upp alla så var hon väldigt glad och visste inte riktigt vad hon skulle börja leka med. 
Hennes farmor och farfar hade köpt två babblar, Babba och Bobbo som
hon kramade hårt när hon fick.
Sedan fick hon även en fishers price hund som hon gillar mycket. Massa böcker också. 
Julafton blev en bra dag för både L och M och de somnade gott, nöjda vid 20 tiden. 

En av många fina julklappar.

På juldagen åkte vi ner till Brazos nationalpark för att kika på alligatorer men såg tyvärr inga. Är ingen säsong för det nu, men vi fick en liten tur i bilen;) haha

Annandagen åkte vi till First colony mall i Sugar land för L hade fått "Build a Bear" av oss i julklapp. Man gör sitt egna gosedjur. 
Dom har en liten gosedjurs-verkstad där kan man säga. Man får välja ett gosedjur, hjälpa till att stoppa upp det, lägga i ett hjärta i nallen och önska sig något och sedan välja kläder till sitt gosedjur och sedan går man till en dator och ordnar ett "birth certificate" där man skriver sitt man och nallens namn.
L döpte sin nallebjörn till Elsa.
Hon valde en lila "Frozen" nalle. Sedan valde hon en fin lila klänning till, och ett par rosa skor. Hon valde även att nallen skulle ha en sång, så man kunde stoppa in en speldosa  och så kunde man trycka på handen så spelar den. Sången blev självklart favoriten "let it go". 
Hon hade även fått både Elsa och Anna Barbie-dockor av mormor och morfar ( M:s farmor oh farfar) på julafton. 
Hon har i stort sett inte släppt nallen sen hon fick den. Är så kul att det blev en lyckad julklapp.

Fina nallen! 👆Stolt och lycklig tjej bär runt på den stora kartongen med sin nya nalle, och Visar för morbror när den spelar. 

 

Igår åkte vi på Stomping Ground, ett Lekland som ligger i Sugar land. 
Jag och M gick till toddler arean å de andra gick till den andra lekplatsen från 3+. 
T följde med L upp i stora lekplatsen och kom ner helt slut. Sedan lekte vi alla på toddler arean. M älskar verkligen sin stor kusin, och jag tror det är lika ifrån L:s sida också. Hon är väldigt mån om M och tar hand om
Lillkusinen. Är så fint att se. Kul att klättra själv! 

Lek och bus! 

Idag är det dags för farmor och farfar att åka hem till Sverige igen.
Blev en snabbvisit denna gång, men vi är så glada att de tog sig så långt för att fira jul med oss. Har varit jättemysiga dagar. 
T:s syster med familj har åkt till Austin i två dagar och kommer sedan hem å firar nyår och åker den 4e.

... Och efter tolvslaget är det bara några få månader kvar tills vi blir svenskar på heltid igen!!😃👏🏼👏🏼
Vi befinner oss just nu i Chicago. 
En resa som varit beställd sedan några veckor tillbaka men som hastigt nästan fick ställas in då M vart krasslig nästan hela förra veckan, och inte ville äta och under helgen började vägra även dryck. Något är då väldigt fel, Hon älskar mat, har ätit som 
En häst i stort sedan hon föddes. 
I söndags em blev hon jättedålig och Sov nästan hela em och plötsligt hade stackarn 39,2 i temp. 
Hon vaknade pigg i måndags morse och sedan dess varit  feberfri, men istället blev hon väldigt prickig. Över hela kroppen! 
Vi bestämde oss för att åka in till läkaren som sa att det var något virus. 
Hon var pigg igen efteråt men matlusten tog inte vid riktigt förrän igår kväll. Vi sa att vi chansar och åker ändå  för hon har bara gått mot bättre sen febern försvann. 
Idag har hon ätit i stort sett som vanligt men upptäckte att hon fått blåsor på händer, fötter och runt munnen. Så troligtvis har hon haft en släng av höstblåsor och troligtvis haft  ont i munnen när hon äter❤️

Från Houston tar det ca 2,5 h med flyg till Chicago.
Vi hittade ett bra hotell mitt i downtown, till ett bra pris och som dessutom innehöll frukost alla 5 dagarna vi är här, vilket inte alltid är självklart. Framför allt inte när det är billigt.  Vi bor på 15e våning och kolla utsikten!!☝🏻️😍

Imorgon har T några kundmöten, och ett på fredag, så jag och M ska ta en promenad till North Michigan Ave, som är den stora shoppinggatan här vad jag har förstått. Tänkte även ta en promenad längs river walken.  
Är redan lite förälskad! 

Vi stannar över helgen också för lite familjetid. 
Denna gången slapp V flyga med, istället for han bo hos sin nya hundkompis Candy, som är Ts chefs hund. Dom kommer så bra överens och fann varandra på en gång första gången de sågs. Är så himla roligt att se honom så lycklig. 

Natti natt! Förra julen här bestod tiden mest av att vänta, ta allt lite dag för dag. Därför gjorde vi inte så mycket, och vi fick inte heller så mycket julkänsla. 

Detta året vill vi ha mer av allt vad Texas-jul heter så igår åkte vi Hayride i Pecan grove!! 
Vi har vänner som bor där och vi blev tillfrågade om vi ville följa med. Såklart vi ville!! 
Vad är en hayride? Kanske du undrar då? Jo, man åker på höbalar, som ligger på en vagn bakom en stor truck igenom hela Pecan groves område och tittar på all juldekoration i folks trädgårdsar! 
Låter lite småknäppt jag vet, men upplevelsen är väldigt mysig. 

Turen avgick ifrån de små T:nas skola, där hade dom satt upp bord och sålde kakor och varm choklad ocv hade "face painting".  Vi tog kvällens första tur, 18.30 eftersom M brukar gå och lägga sig vid 19. 

Turen tar ca 45 min och vissa människor måste lagt en hel årslön på det här. 
Många hus hade musik å saker som dansade i takt.  

Pecan grove är känt i hela Houston för det här. Dom har en tävling varje år, därav går folk in väldigt mycket för det här. 
Jag låter bilderna tala för det här 👇🏻

Pepparkakshus alá lite större modell ;) 


Tåg 

En tågbana i trädgården som körde runt med godis 

Denna gatan var fullt med folk som hade massa julbelysning!  Och huset hade en 3 meter uppblåsbar snögubbe i trädgården 

Samma hus. De hade även tomte vid entrén som dansade till musik.

Lite pyntning i en "light version"


Detta huset hade synkat upp en radiokanal som  man Kunde  tuna in  bilen och frostlåten "let it Go" kom på och husets lampor blinkade i takt med musiken.  👇🏻Ett annat Frozen hus


Alvin & gänget 
Han höll i e äkta kamera och ovanför kunde man se på en tv-skärm när MSN åkte förbi å vinkade. 
Detta huset hade fullt med seriefigurer och tecknade figurer i trädgården. 

 M vart väldigt fascinerad och pekade nästan hela vägen på alla lampor å sa "ampa", och ja många lampor var där😂

Jättemysig åktur, och man får verkligen den julkänsla man annars saknar här mycket. 

Efteråt åkte vi hem, jag la M och T åkte iväg och köpte Kinamat och efter att vi hade ätit var dessa päron trötta och gick och la sig.