Världens bästa helg håller precis på att passera över...å Ack vilken underbar helg!!
Två av mina favorittjejer, vin, mat,ladies night, utgång, dans!
Hade verkligen en toppen kväll igår!!
Endorfinerna har verkligen gått på helspinn!
 
Hämtade upp MAdde på stationen runt middag, vi åkte durekt ut till hemlingby och gick en promenad på 5 km, jätte skönt! Sedan åkte vi hem och käkade lite lunch och sedan in i duschen å på med smink å fixa håret, sedan tog vi bussen in till stan å hem till Annika för lite förfest å thaimat, bev några glas vin,mycket skratt å sedan var det dax för att ta sig mot Läkerol Arena och Ladies Night.
 
Vi fick kanske inte dom bästa platserna, men stämningen inne i arean var på topp!
4000 förväntansfulla brudar och 5 härliga män på scen, inte illa alls...kan ju säg att det var mycket busvislingar,skrik och skratt! Hela arena Gungade och jäkla ös till Magnus ugglas "Kung i baren" gjorde ju hela kvällen.
 
Efter showen fick vi privattaxi in till stan av André med kompis å vi mellanlandade hemma hos Annika igen för ett glas vin  och lite dans.
Sedan begav vi oss mot Harrys där vi mötte upp Annikas karl med en kompis.
Vi halv två drog jag med Annika ut på dansgolvet, som visade sig vara rena köttmarknaden för killar som desperat letade efter kvällens ligg. Helt plötsligt var vi omringande av 6 killar som alla stod å "torrjuckade" mot oss, det slutade med att Annika skriker "Lina vi måste gå nuu, jag fick precis en snopp i rumpan, känner mig våldtagen här!!" Jag skrattade så jag höll på å dö, å vi gick.
 
Kvällen bjöd m.a.o. på allt gott å blandat och vi avslutade på Donken för lite "näring" så vi slapp vakna upp dåliga.
 
tack tjejer för en fantastisk kvälll! Å Tack till vår snälle privat chaffis som för vår skull höll sig vaken tills vi ville åka hem, trots att han skulle upp å jobba...min André<3
 
Jag tror jag är koffeinkänslig, livet blir helkul så fårt jag dricker kaffe! Känslan är svårt att beskriva men om jag säger såhär; En kopp starkt kaffe gör mig lycklig (jag menar verkligen lyckorus här) och jag älskar allt och alla och är så himla nöjd med mitt liv, 2 koppar gör mig hyper! Tankarna spinner på fort och jag är ännu lyckligare och allt känns så grymt bra och jag  får grym energi...3 koppar ( är vad jag brukar drick max en dag ), ska vi inte tala om, förutom aom att jag inte kan somna på kvällen. Nu har jag lärt mig att jag inte kan dricka kaffe på eftermiddagen och att jag måste nog hålla mig till 2 koppar om dagen...
Antagligen beror det väl på att kaffe ökar cirkulationen men att det håller i sig en hel dag är sjukt. 
För mig är det positivt, jag blir en mycket roligare människa med kaffe hahha
 
Dagen idag känns som en bra dag, kl e bara 10.50 å jag har vart  vaken sen 2 timmar tillbaka, känns bra eftersom jag har en del att göra idag . Har ätit frukos, å druckit en kopp kaffe och jag myser framför nyhetsmorogn lördag, skönt att vara lite ledig idag.
Dom pratade om rasism och  fördomar mot mörka personer innan, med komikern Marika(kommer inte ihåg namnet) och jag kom å tänka på mina fördomar när ja var liten och det började komma mycket somalier till Falkenberg, för mig var det inte så vanligt eftersom vi bodde i ett vanligt svensson område och jag kan inte minnas att det bodde så många invandrare i falkenberg när jag var så liten, iaf..jag minns att jag var och hälsade på mamma på jobbert som jobbade på dagis. Där var en pojke som var somalier och så klar då mörk...det jag inte förstod då var att han bara hade en annan hudfärg utan fick för mig att denna pojke skulle vara insmetad i CHOKLAD?! Precis som att föräldrarna skulle smeta in pojken i cholad varje morgon innan han gick till dagis....Jag tog mitt lilla finger och drog på hans arm och tittade för å se om det fastnade nån choklad....vilket det så klart inte gjorde!! Den lilla pojken tittade förbryllt på mig med sina stora mörka ögon som sa " va sysslar du med knäppis?!"....jag minns verkligen detta så väl och kan skratta ganska mycket över denna fördomstanke...men som barn har man inte så logiska tankar alltid, det är tur man blivit vuxen och fått lära sig hur det ligger till och att föräldrarna smetar alltså inte in sina barn i choklad i afrika utan att vi alla har olika hudfärg hhaha
 
En långpromenad eller en joggingtur ( har inte bestämt mig än) står på schemat lite senare idag, vi håller även på med en hälsorapport om vår egen hälsa i Hälsopedagogiken..ett hälsokontrakt, försöker uppfylla mina mål....målen är väl mest att träna 5 ggr i veckan och röra på mig varje dag (i from av promenader) och sova bättre har varit så trött sista tiden, går å lägger mig sent och upp tidigt, det blir som en ond cirkel efter ett tag, men nu ska det bli ändring på det. 
I vår klass är typ jag den ända som tycker hälsopedagogikämnet är intressant, många undrar varför vi ska behöva läsa det när man läser till USK:a, för mig har det slått upp mycket nya dörrar och tankar om mig själv. Ska försöka få klar hälsoinlämningen idag iaf.
 
Är mycket i skolan nu, på måndag har vi muntlig redovisning i specialpedagogik, hälsoinlämning på torsdag och prov i vård och omsorg på 4 kapitel på fredag, sedan prov i psykiatri på onsdagen veckan efter PLUS att vi ska skriva ett "fördjupningsprov" i psykitatri om man vill uppnå ett högre betyg i kursen, antagligen 4 dec....känns som jag kommer kracha snart på den fronten men när jag sedan tänker på att det är 5 veckor kvar av 20 och att jag har vart i skolan varje dag utom 1 på 15 veckor som gått så känns d lite lättare, belöningen blir ju att få komma hem å mysa med familjen i jul, längtar så mycket!!
 
Ha en mysg lördag folkens!<3
 
 
Dagen började med att jag på bästa möjliga sätt bekräftade min kärlek för han jag älskar mest i denna värld, nämligen serverade kaffe på sängen och skrev ut på facebook(tyckte det nämligen var viktigt att världen åter igen fick veta) hur mycket jag älskar och tycker om denna man.
Mot skolan och lektioner fram till 11.50 och sedan en snabblunch för att sitta kvar å plugga till 15, dock hade jag ju glömt min hälsopedagogikmapp hemma såklart så fick plugga lite vård och omsorg istället.
 
Sedan avslutade jag veckans träning med ett härligt spinningpass!  Denna veckan har gått riktigt bra! Boxning i måndags, spinnig tisdags,promenad onsdags,spinning tors å fredag...nästa vecka är målet träning alla 5 dagar istället, å det kommer uppfyllas, är grymt taggad och motiverad redan!
 
Under dagen har jag även kommit undefrund med 2 saker...JAG kommer leva min dröm till hösten och välja att läsa Hälsa, för det ÄR det jag vill hålla på med och inget annat, kanske kommer det bli konkurans om jobben men so what, hälsa finns överallt och begreppet "hälsa" är väldigt stort och jag vet att det kommer finnas möjligheter för även mig så länge jag jobbar;) Att välja nånting jag inte brinner för känns mer meningslöst än att läsa nått där arbetsmarknaden är hård....jag kommer ju tröttna annars.
Förutom alla hälsoutbildningarna jag tittat på på högskolorna i landet, som jag kommer söka så har jag min favorit, en liten skola med 190 elever, en yrkeshögskola i Orsa som heter Scandinavien collage of travel &Tourism och linjen heter Skandiska hälso- och turism utbildningen...den har allt det där jag vill göra plus många fler möjligheter! Jag hoppas verkligen hårt på detta, för jag ska komma in!
 
Helt bara jätte bra!

Efterfrågan på välutbildade medarbetare inom hälsoturism är stor och chanserna till arbete efter avklarade studier är mycket gynnsamma.
Skandinaviska Hälso- och turismutbildningen startade 2005. En majoritet av de som har tagit examen från utbildningen har blivit erbjudna arbete inom sitt yrkesområde.
Skolan har väl etablerade kontakter med wellnessbranschen. Du kan arbeta på hotell, konferensanläggningar, hälsohem, resorts, spa eller gym.

Följande yrken är möjliga att arbeta inom efter examen:

  • massageterapeut
  • spa-terapeut
  • personlig tränare
  • reseledare
  • receptionsansvarig/receptionist
  • guide
  • aktivitetsledare
  • projektledare
  • egen företagare inom hälso- och turismbranschen

Följande kurser ingår i utbildningen:

Modern Tourism
The aim of this course is to create an understanding and knowledge of the role of tourism in modern society and the impact of tourism in modern economies. The course lays the foundation for the students' understanding of the conditions for travel and tourism in modern society, within such areas as: global tourism, the experience economy, adventure tourism, design principles for tourist destination development, and the role of the media.
(Kursen ges på engelska)

Presentationsteknik
Kursen ger kunskaper i att genomföra presentationer på ett professionellt sätt och ger ökad säkerhet i att tala inför grupp i offentliga och privata sammanhang.

Grupp- och individutveckling
Kursen ger redskap för personlig utveckling och insikt om att en organisations framgång bygger på hur väl individerna i gruppen kan samverka och dra nytta av varandras resurser.

Affärsmannaskap
Kursen ger kunskap och redskap för att kunna starta, utveckla och driva ett eget företag inom Rese- och turistindustrin. Den studerande lär sig om försäljning och kundrelationer samt arbetar med teorier, begrepp och metoder inom modern marknadsföring.

Paketera, utveckla och sälja hälsoresor 
Kursen ger god inblick i och genom praktiska övningar kunskap om hur man för olika målgrupper bygger upp ett resmål, en resa, en destination med dess olika beståndsdelar.

Hotell och konferens 
Kursen ger kunskaper om samt förståelse för olika arbetsuppgifter inom loginäringen, främst inom hotell, konferens och arrangemang/aktivitetsområdet.

Guide- och reseledarkunskap
Kursen ger kunskap om och träning i guide- och reseledarteknik. Den studerande lär sig hur man söker, analyserar och vidareförmedlar information på ett adekvat sätt.

Massage 
Kursen ger en gedigen teoretisk och praktisk kunskap för yrket som massör. Kursen leds av Axelsons Gymnastiska Institut och leder till diplomering samt ger möjlighet till certifiering.

Spa- och kurbehandlingar 
Kursen ger kunskaper om spa- och kurtraditioner samt om behandlingar och tekniker. Den studerande lär sig klientbemötande, produkter, behandlingskoncept och olika effekter på huden. Skolan samarbetar med Kerstin Florian som har ansvar för utbildningen.

Kost och näringslära 
Kursen ger grundläggande kunskaper om kost, näringslära, vitaminer, mineraler samt belyser vikten av näringstillskott för kroppens välmående, vid olika typer av kostvanor.

Ledarskap, fysisk träning 
Kursen ger kunskaper så att den studerande har kompetens att kunna arbeta som personlig tränare. 
Kursen leds av Axelsons Gymnastiska Institut.

Orienteringskurs i komplementär- och alternativ medicin 
Kursen ger insikt i alternativmedicinens historia och i några av de vanligaste metoderna och deras filosofi; t ex zonterapi, reflexologi och akupressur. Den studerande får kunskap om lagar som reglerar de alternativmedicinska behandlingsmetoderna.

LIA 1 - Massage
LIA 2 - Spa
LIA 3 - Hälsoturism 

Kurserna ger insikt i det praktiska arbetet på arbetsplatser med hälsoturistisk inriktning. Den studerande deltar i det dagliga arbetet för att få arbetsträning och förståelse för hur de teoretiska kunskaperna ska omsättas i praktiken. Den studerande får också möjlighet att tillägna sig kompetenser på företagen som inte ges i skolan. Kurserna kan göras både i Sverige och utomlands.

Examensarbete
Paketering av hälsoresa

Den studerande paketerar en hälsoresa med inriktning på alternativ medicin i andra kulturer. Paketresan ska därför innefatta en resa utanför Sveriges gränser.
Målet är att den studerande får ökade kunskaper om andra länders metoder inom alternativ medicin och samtidigt tränar på att ställa samman lönsamma researrangemang.

Summa:

25 p
 


 

 

 

5 p

 


20 p


 

25 p

15 p


 

15 p

 


20 p


 

65 p


 

40 p 

25 p


 

20 p


 

5 p 

45 p
45 p
50 p

 

5 p
 

 

 425 p
 

 
 
Jag är helt i extas (igen)!
 
SEN har jag kom jag även på, som en blixt från klar himmel.....Livet är inte slut, efter 2 år på yrkeshögskola finns d så mycket mer möjligheter för andra studier, för familj, resa,jobba, utvecklas osv...
 
Jag tror äntligen jag börjar bli vuxen och klok...och det är ju bra så här vid 24 års ålder;)
 
Go helg på er, för d tänker jag ha!