Har aldrig riktigt firat alla hjärtans dag eller Valentines day, tycker det är lite små löjligt att man ska ha en speciell dag att visa "extra" kärlek.. Varför kan man inte göra det annars med? Varför köpa små gulliga presenter å ge varann, en dag om året. Köpa kärlek en dag om året? Istället för att visa kärlek året om.
Butiker tjänar multum på denna dag. Restauranger lika så. 


Vår dag bestod av att bara få vara tillsammans igen. T tog och gosade med Minna några timmar på förmiddagen å jag fick lite sovmorgon. Åt frukost tillsammans och gosade ner oss i soffan hela familjen, ingen stress, Inget å passa, det Gillar vi. 
Jag älskar ha helg och få vara tsm allihop, hela familjen. 
Såhär kan det se ut när lilla familjen gosar haha bebis i famnen på mamman, pappan gör ett försök till att gosa med mamman å barnet, och hunden mitt upp på allt, jämt i mitten ;) nu förtiden väldigt gärna gosar han med Minna när vi sitter med ( han har en väldig respekt för henne och hennes sprattlande ) På eftermiddagen tog vid sen lunch/middag på True food, vårt stammis ställe här i Houston. Älskar maten, fräscht, gott och sunt! 
Vädret har varit super hela veckan, mellan 20-26 grader varmt har det varit. Vi passade på att ta ett bord på uteserveringen för att slippa krångla med vagnen där inne. 
T.om med där hade dom en alla hjärtans dag meny för två;) 
Tre rätters för 25$/pers  , helt ok pris! 
Sån fick det bli! 
Förrätt bestod av Pitabröd Med hummusröra å grönsaker. 
Varmrätt steak tacco med böndipp( hoppade dippen)  
Och till efterrätt vart det tre små efterrätter att dela på, en mjölkfrichokladkaka gjord på mörkchoklad, pumpapaj med granatäpple och grädde och granatäpplesorbe, goda alla 3! 

Nått som verkar väldigt vanligt var att man tydligen går ut och äter på alla <3 dag och med sig har man presenter? Vet inte om detta var en tillfällighet just på vår restaurang... Men fick lite känslan av att det är viktigt att visa sin kärlek offentligt på denna dag och detta görs så klart med presenter... Hoppas det sker fler dagar om året;) 

Bästa restaurangen i stan! 


Förrätt 


Efterrätt ( glömde ta på mellanrätten men vad gör det, gott var det;) ) 


Måste säga att Minna är en fantastisk liten bebis att ha med överallt, hon somnar när vi går hemifrån och vaknar när vi kommer hem igen! 

Perfekta presenten här hemma var ändå att T kom tillbaka igår natt från Sverige, det tyckte vi nog alla. Familjen är komplett igen! 
Dagen till ära också rullade Minna över från mage till rygg, 6 veckor på onsdag! Otroligt att följa hennes utveckling! 

Nu lite sömn  i jämte mina 3 älsklingar! 

Natti natt!  Det finns verkligen vissa saker jag saknar otroligt mycket i min vardag här. 
Saker som egentligen är småsaker men som man just nu inte har en möjlighet till. 
-Söndagsfika, det blev lite av en tradition för oss. Antingen på Waynes, på JAVA eller uppe på flanör. Oftast delade vi våra söndagsfikor tsm med Olle, en kollega och vän till Tommy, och ibland kunde vi bli ett helt gäng. Oavsett, när söndagen kom var det rätt givet för eftermiddagsfika på stan. Avkopplande, mysigt och underbar avslut på helgen innan jobbveckan drog igång igen. 
- Gå på bio!! Yes, självklart har dem biografer här, men biosnackset suger- för salta popcorn och lösgodis i USA är ju till att glömma. 
Jag vet inte varför jag saknar bion hemma, men bara att kunna gå ner på stan å gå på bio är så skönt!
Saknar svenska filmer. Saknar att efter bion vandra hemmåt igen genom staden, småpratandes om filmen och lite annat smått och gott. 
- Att kunna gå! Gå utanför dörren och gå ner till köpcentret, kunna gå och fika, kunna ta promenader utan att vara rädd att bilarna kommer i för hög hastighet och ska råka svänga upp på trottoaren när du står å väntar på att få gå över vägen. 
-Luncher/middagar ihop med mina fina tjej kompisar... Salladen på flanör , pastan på pazzo(?)...alltså spendera timmar med massa tjötpröt tsm över lunch, kaffe efter maten och sedan avsluta med en tur på nian. Något som förgyllde mina dagar mycket. 
-friluftsområderna, och tur i skogen med Viggo. Nej det är inte Sanna sak att åka till parken å gå, även om vi hittat en slinga som är skog här så nej, det är inte samma sak. Saknar doften av fuktig mossa och bark, knaket under fötterna av grenar. Bara känslan av frihet, kunna ha Viggo lös, träningen över stock och sten. För mig är detta terapi för kropp och själ! 
-middagar med våra vänner. Iaf en gång i månaden samlades vi och gick ut och åt några par, så himla mysigt varje gång, och man kom hem med så mycket positiv energi! 

Detta är några få saker som man verkligen inte tänker på mär man är där, mitt upp i. Det är ju en del av ens vardag där och då. 
Mycket går att få likt här kanske men det kommer ändå aldrig vara samma sak. 
Houston är stort, väldigt stort. Bilen måste tas överallt och något direkt centrum finns inte här. 
Människorna hemma finns inte heller här. Vi har träffat människor här som är fantastiska och som vi aldrig skulle träffat om vi inte hade åkt hit. Men er hemma är alltid ni. 
Det finns dagar då jag verkligen saknar er mer än andra. 
Det är inte bra människor i Gävle utan alla ni hemma i Sverige land! 

Återigen, jag önskar ni hade kunnat träffa vår Minna, kunna dela vår glädje och hennes utveckling. 
Idag är saknaden väldigt stor! 

Kram på er! 
Som liten hade jag aldrig någon koll på pengar och dess värde. 
Jag minns att det tog ganska lång tid att förstå att pengar är inte något man bara kan få, eller gå
Och hämta ut gratis, man måste jobba för det. 
En kväll var det något jag ville ha och mamma svarade att vi inte hade råd och hon försökte om och om igen förklara att vi inte hade pengar till det.
 Då fällde jag kommentaren " men du kan väl gå och ta ut pengar i det där hålet i väggen då?!" 
För det hade jag ju sett, där får man ju pengar! 

Idag är ju pengar inte något konkret på samma sätt när jag var liten. Det övergår mer och mer till krediter och kort.
Tankeställaren fick jag idag när jag fick en egentids paus med en kopp kaffe och en mammatidning. 
"Hur ska barnen förstå pengar som aldrig syns?"
Och det är ju så sant! Idag får ju barnen nästan aldrig se pengarna? 
Vi är säkert olika, men här hemma så har vi sällan Pengar lösa, varken här eller i Sverige. Vi har ju pengarna på kort! Vi har appar i mobilen där vi snabbt och enkelt för över Från ena kontot till det andra, det är siffror, summor men inga riktiga pengar.

Minna är bara 5 veckor men det är mycket jag funderar över när jag går hemma, över hur jag på bästa pedagogiska sätt ska lära henne saker, och pengars värde är ju en otrolig viktig del av livet. 

Självklart kan vi ta ut pengar å visa som man gör( gjorde kanske? Kanske har det ändrats? :p)  på  mattelektionerna i skolan.. Men det är väl inte så ofta man cashar en Ipad eller telefon i dagens samhälle? Den dras på kort eller kredit. 
Hur ska man visa för barnen att det är inte bara å gå till butiken och skriva på ett papper så har man en Ipad, man måste ha pengar till det också. 
Man måste veta att man måste kunna betala den. 
Det är ju faktiskt pengar som inte syns. 

Klart man kan ge en liten veckopeng och låta barnen spara ihop till det dem vill ha. Men hur får man barnet att förstå det icke konkreta? 

Hur går era funderingar kring detta, hur lär ni era barn att veta värdet i pengar? 

Är lite nyfiken på hur andra föräldrar tänker kring detta. 
Barn är inte dumma, absolut inte det är inte det jag vill få fram.
Men vi människor tar idag allt mer lån och betalar saker på kredit och sedan står vi med höga skulder, anledningen är ju troligtvis att vi inte riktigt förstår värdet i det vi köper. 
Det blir lite av fenomenet "det som inte syns finns inte" och pang där kom räkningen. 

Så kommentara gärna hur ni tänker kring detta, många av oss har ju fortfarande väldigt små barn men vi kan ju alltid lära av varandra, de växer fort och en dag måste vi förklara för dem;) 

 Kan detta vara ett sätt t.ex?