Att starta veckan med att gå upp kl 7 och duscha och äta frukost för att sedan åka och "intervjua" en barnläkare var en utmärkt idé. Har varit super pigg och glad hela dagen och fått massa gjort! 
Och ja, ni läste rätt, vi har varit och intervjuat en barnläkare idag. I Sverige har vi BVC, i USA väljer du ut några barnläkare ( pediatrician som det heter) igenom ditt nätverk som täcks av din försäkring och sedan åker du och intervjuar dem. Ställer frågor som " hur är din tillgänglighet", "kan vi ringa och boka tid samma dag om barnet är sjukt", "har ni labb här eller måste vi åka någon annanstans" osv. 
Hon vi träffade var trevlig, tyvärr hade hon precis legat i influensa och var fortfarande rätt förkyld och hostade massa så kändes inte så jätte mysigt..  Men men vi har tagit vaccin och det första vi gjorde var att gnugga händerna i handsprit när vi kom till bilen så nu hoppas vi att vi slipper bli sjuka;) 
Efter det släppte T av mig hemma och jag nappade 20 min på soffan med  Viggo som också som vanligt på förmiddagen var trött, sedan åkte jag iväg till Ikea och mötte upp två tjejer ifrån SWEA, och deras två små. Blev lite julpynt handlat och vi tog en lunch med köttbullar å mos. 

Sedan bar det av hemmåt igen för en promenad med Viggo. 
Vi gick runt kvarteret och en bit till idag, är väldigt trafikerat här i området där vi bor, och känns inte alls tryggt att gå, trots övergångsställen och trafikljus så körs det som idioter. Här får du svänga höger Mot rött och folk har alltid så himla bråttom, så även om du har gå-gubbe och är Mitt på övergångsstället, måste du verkligen passa dig för att inte bli påkörd av någon bråttom människa som ska svänga höger, och Hellre väljer att försöka köra på dig än att stanna 5 sek extra så du tryggt kan passera över vägen. Här är det bilarna som har företräde överallt, du som
Gångtrafikant har plikten att se till så du inte blir påkörd. Har du riktigt otur så kan du bli stämd. 
Om inte tala om dem som sitter förskjunkna i sina mobiltelefoner under tiden dem kör, t.ex sms, Facebook eller nått annat roligt som är bättre att se på än vägen. För så är det, varannan bilist jag ser när jag kör eller åker sitter med mobilen... Är det konstigt att det sker mycket olyckor? 
Det är något som gör mig irriterad, ungefär lika mycket som att det är lagligt att ta 2-3 öl ( många dricker betydligt mycket mer) och sedan sätta sig bakom ratten och köra. Det är inte ens eget liv som står på spel, utan oftast drabbar olyckan någon annan. Houstontrafiken ( Houston trafikanterna?) är hemsk!! 

I eftermiddag har jag ägnat mig åt att  börja advents och julpyssla. Julen kom visst tidigt hit i år. Försökte få upp stämningen lite med lite julmusik och göra i ordning två små granar jag köpte idag och en krans. Ska även försöka hinna fixa en julkalender till helgen. Lite fint ska det bli till 1a advent på söndag. 
Tyvärr känns känslan långt bort när du tittar ut, här har varit 18-20 grader varmt och sol sista dagarna. 

Viggo har sista tiden varit oerhört trotsig och klängig. Troligen för han känner på sig att något är på G och matte inte orkar lika mycket som förut.
Speciellt trotsig när vi varit ute och gått. Stressad i koppel har han varit sedan liten och tyvärr gav vi upp ett tag. Men på kvällarna nu sista tiden, sedan vi har vi fick ny hjälp av hundtränaren, så har vi åkt till parken och gått. Det är väldigt bra träning för honom då det är mycket folk och liv i rörelse och han får fokusera på att ha fokus på oss och gå fint vid sidan av oss. Idag gick det t.om ganska bra när vi mötte andra hundar. 
Tänk vad lite man visste om hundträning när vi köpte honom, hur mycket tid som verkligen går åt att träna och uppfostra en hund. Undrar om vi säger samma sak om barn om ett år?;) 
Att skaffa hund är Dock bland det bästa jag gjort, självklart är det jobbigt ibland men väldigt roligt att se minsta lilla framsteg i hans utveckling. 

Vi hade även besök i helgen igen, en Fd kursare till T var och hälsade på. Han var i Houston på konferens tidigare i veckan och bodde då på hotell och Tors-sön bodde han hos oss. Supertrevlig kille! 
I lördags var vi på Houston museum of national science. Vi hann inte ens gå igenom Hälften på de timmarna vi var där, det var superstort och väldigt intressant! 
En av hallarna- dinosaurier 

Vi var även hundvakter åt Cooper i lördags eftermiddag. Cooper och Viggo är bästa vänner. Har aldrig sett honom fungera så bra tsm med en annan hund. Dock leker dom väldigt tufft men dom har roligt ihop. Cooper är 6 mån yngre än Viggo men dom älskar varann! 


Grabblek!!

I söndags var vi nere på gallerian ett tag innan vi skjutsade Niklas till flygplatsen och gick in på en butik med bara fotball grejer och vi hittade det perfekta kittet till Lillan; haklapp, napp och nappflaska med Houstons fotball team- Texans! 
T hittade även en snygg match handske.. Fick bli ett köp av  babykittet Och bild på T;) 

Nu blir det middagslagning här sedan har måndagen också gått, idag gick vi även in i v.35!! 


Kommentera

Publiceras ej