Jag har återigen inte varit så aktiv här, har helt enkelt haft fullt upp. 
Vi har bl.a haft besök ifrån Sverige, av min syster och hennes sambo.  Jag har fått uppleva en äkta amerikansk babyshower, min egna babyshower som jag överraskades med för två veckor sen. Det var bland det finaste jag fått tror jag, kände mig väldigt speciell och alla var där för mig och Lillan i magen. Vi fick fina presenter och hela vardagsrummet var dekorerat med pompoms och dem hade lagat massa god mat och även gjort en jättefin "diapercake". Den är så fin att jag inte kommer vilja förstöra den. 
Hade även fått massa fina kort, brev och hälsningar ifrån vänner, familj och släkt i Sverige vilket berörde mig otroligt. 
Känner mig verkligen lyckligt lottad som får ha så fina människor i min närhet. 
Lite bilder följer här nedanför. 
Överraskades av det här 


Jag och Tommy fick varsin fin brosch under kvällen. 

Fina presenter Och kort i från Sverige med hälsningar ifrån släkt och vänner  fick vi Också. 

Roliga lekar och foto idèer

En typisk "babyshower lek" är att man serveras blöjor med olika sorters smält choklad som ska föreställa bajs, dessa måste luktas på och ätas av för att sedan gissa vilken chokladsort. Ganska äckligt i början men Väldigt roligt kan jag lova. 
Viggo hade fått en "big brother" t-shirt, och var jätte söt. Fick även en jätte fin tavla med bilder på mig när jag var liten och på Tommy som bebis. Sedan ska man sätta en bild på dottern i mitten för å se vilken "korsning" hon blev ;) 

Jag Vart väldigt glad att jag fick detta under tiden som min syster var här, betydde väldigt mycket för mig att hon kunde vara med och delta och att hon kom och hälsade på. 

Viggo är nu även klar med sin hundkurs och till våren är tanken att vi ska gå fler i bl.a tricks och agility. Trots att det kommer in en bebis i huset är det viktigt att han ska må bra också. Han är en hund med mycket energi och kräver en del aktivitet vilket gör att dessa klasser passar honom perfekt. Är väldigt kul att se och följa hans utveckling, träning är något han verkligen gillar. 
Det skiljer sig en del på hundklassen vi gick i Sverige och den vi gick här. Det tas mer på allvar här, är väldigt organiserat och sista lektionen var det examensprov på allt vi hade tränat i 7 veckor och där vi skulle bevisa att vi kunde detta nu. 

Han fick diplom, och dagen till ära fick han bära en liten fluga, mest för skoj skull. 

När syster och hennes sambo var här så var vi bl.a i San Antonio, tyvärr blev det bara över dagen. Vi hann inte se så mycket men det är en väldigt vacker stad så vi kommer garanterat åka dit fler ggr. 
M och D tog även några dagar till Louisiana och New Orleans' vilket dom tyckte var en häftig stad, har själv aldrig varit där men skulle gärna vilja, men det får bli efter  Att Lillan är född. 
 En kväll när vi var ute å käkade på ett äkta steakhouse, D käkade en stek på 16 Oz, han kämpade en stund men fick ner den. 

Idag var vi på besök hos läkaren igen, innan så träffades vi var 4e vecka men efter v.30 är det varannan. Vi har ett besök till kvar sedan är det besök varje vecka fram till förlossningen. 
Jag är i v.34(33+4) idag och går in i v.35 på måndag... Att det bara är ca 5 veckor kvar känns så overkligt. 
Fick även göra ultra ljud idag, vilket blev vårt 8e. I början blev det några st då vi räknades som riskgraviditet pga jag är anlagsbärare. 
Men efter v.20 är vi en normalgraviditet. 
Känns så häftigt varje gång ett UL görs, lite som att man kommer in till henne och hälsar på, tiden stannar upp, det är bara vi å vår lilla familj där och då. Varje gång har allt sett bra ut. 
Är så häftigt att hon som var så liten första gången när vi såg henne i v10, bara några cm och då rymdes hela hon på skärmen är idag nästan en fullbakad bebis, och det som idag rymdes på skärmen var bara huvudet. Tyvärr såg jag inte så bra,eftersom jag låg ner men har fått höra några ggr av blivande pappan att hon såg väldigt söt ut;) 
Tydligen fick läkaren in en väldigt klar och tydlig bild på henne en snabbis, synd att man missa den men vilken tur att hon snart vill komma ut å visa upp sig;) 
Hennes rörelser är nu väldigt starka, det börjar bli trångt där inne så
Känner nästan alla rörelser nu, och då hon hickar hoppar hela jag. 
Hon är verkligen det vackraste vi sett. Är så häftigt att redan nu känna en sån enorm kärlek till denna lilla varelse, hon som växer inne i min mage. För varje dag som går längtar jag exteremt till hon kommer ut, samtidigt som jag börjar bli lite nervös inför förlossningen och för livets största förändring.
Allting är i stort sett klart, nästa vecka tänkte jag tvätta alla kläder och vi ska packa BB-väskan. För många kan det kännas tidigt men för oss är det ännu ett bevis mot vad som ska hända och att det snart är dags. 
Den 9/12 har vi tid för gravid-foton och veckan innan ska barnstolen installeras i bilen. Här måste man åka till en brandstation eller en specialist som gör det åt en pga säkerhet. När du ska hem från BB kollas det noggrant så den är rätt installerad och att du har babyskydd i bilen, annars nekas du åka hem, tycker det är väldigt bra! 

För övrigt flyter allt på bra, det börjar bli tungt vissa dagar. Vissa dagar kan det kännas som jag sprungit ett halvt marathon, andra går fint. Det krävs lite mer planering nu när man ska ut på grejer då vilan måste planeras in för att jag ska orka med. Magen börjar även växa till sig lite mer nu, äntligen börjar jag känna att den "syns", har hela tiden fått höra att jag är så liten och att jag inte kan vara i den vecka jag är osv. Det var till och med så att fotografen nekade mig att ta foton innan dec när jag frågade i v.30. Men hela tiden har hon växt som hon ska å följt kurvan. 

Kände att detta inlägget blev lite långt nu, och kl är 00.43 här vilket betyder Sovdags. Natti på er! 
Bjuder på en magbild ifrån i måndags ;) 


1 kommentarer

Mamsen

22 Nov 2014 10:13

Vilken fin liten "kula" Otroligt att mitt lilla barnbarn bor där inne. Häftig känsla. Passa på att vila och samla krafter nu sista tiden, det har du gott av sen. <3 <3 <3

Kommentera

Publiceras ej