Har upptäckt att det faktiskt är rätt jobbigt att blogga genom iPad, därav blev de dagliga uppdateringarna inte så dagliga... skrev ett jätte långt inlägg igår kväll som jag råkade radera, bra var kanske det med tanke på att tankarna igår var inte speciellt höga, hade verkligen en riktigt dålig dag. 
Det är fortfarande mycket blandade känslor o det här, ena timmen känns allt toppen tills att jag nästa vill gråta å packa min väska och åka hem och så kommer det nog vara ett tag. Det är mycket nytt att lära sig förutom språket och den amerikanska kulturen... Bl.a så hade jag spel igår på alla maskiner, alltså hushållsmaskiner, diskmaskin , tvättmaskin, torktumlare, dammsugare osv ... Ingenting är det samma och man står som ett frågetecken och svär över att man inte förstår sig på en enkel sak som t.ex att tvätta, men tvätten blev tillslut tvättad och tumlad, disken diskad och kaffepulvret jag råkade spilla på golvet blev till slut upp dammsuget, det tar sig med andra ord;)
 
Mannen i huset vet hur man botar en kvinnas dåliga humör bäst, helt enkelt genom att ta henne till gallerian för lite mat och shopping och kaffe på starbucks. Vi hittade mycket fint att fylla upp garderoben med båda två så blev ju väldigt lyckat. Hade kunnat gå där ännu längre, gallerian här i Houston är bland de största i hela USA, det är över 500 butiker att välja mellan och dessutom bygger dom ut!
 Hittade ett par glasögon jag slog till på bl.a.. utan styrka men tycker det är snyggt med glasögon;)
 
Vi avslutade kvällen med att åka ut å kika på två hus vi hade hittat. Två jättefina hus!! 
Nått som var lite komiskt var att när vi precis kommit hem ifrån huskiken å loggade in på fb såg jag att det var en som hade hittat en alligator i son pool i samma område som det ena huset låg i....som "tur var" var det i en simklubbspool och ingen hade kommit till skada. Pratade med en ifrån SWEA och hon berättade att man kan hitta lite vad som helst i poolen här, så spännande å se dessa åren;) 
 
Natten till igår var det ett jätte stort oväder här, vaknade  04.20 av att åskan dundrade i kapp med blixtarna, Viggo tyckte nog först att det var lite obehagligt då han kröp ihop sig mellan oss men som vanligt lugn igen av lite kli på magen. Var lite mysigt och ligga där å lyssna på regnet som vräkte ner och se och höra hur åskvädret höll igång. Har adligt varit med om något liknande, samma sekund som blixten slog så dundrade åskan, så det låg precis ovanför. Tydligen är sånt oväder ganska vanligt här.
 
Idag har vi haft väldigt fullt upp, vi har öppnat bankkonto och varit och ansökt om social security number. Det visade sig att Tommy redan hade ett sedan han var här och sommarjobbade 2002. Så nu kan vi börja så smått med de praktiska:) 
Vi chansade även på att boka en "tour" på det lägenhetskomplexet vi bor i nu och fick se 3 lägenheter, det slutade med att vi tog beslutet att bo kvar här i 12 mån då vi hittade en jättestor och fin. Det är en 3 rums lägenhet med 2 bad och 1 toalett plus ett "study" så blir nästan 4 rum....lägenheten är på 1550 squarefoot, vilket vi googlade på å översatte i kvm...haha 145 kvm!! Kan säga att vi har gott om plats;)
Området vi bor i är ganska populärt och rätt över gatan ligger camden post oaks, ett av Houstons dyraste komplex ( en lägenhet kostar upp till 6000$) som faktiskt var det  första vi tittade på nör vi var här i februari, men insåg rätt snabbt att vi inte skulle hitta nått i vår prisklass där. 
Men läget är jättebra, nära till gallerian, restauranger, uptown shopping mall, 10 min med bil till down town, nära till en jättestor park. Viggo verkar trivas bra här också och här är mycket andra hundar som bor så kan bli lite kul för honom också.
Faktum med att dom ordnar "happy hour for dogs" som kallas yappie hour, där hundarna får lite godis, mattar och hussar lite vin och hundarna kan leka. Så känns väldigt bra! Sedan är det två pooler och fri tillgång till gym här som ingår i hyran så just nu känner vi att det blir bäst för oss alla för att vi ska trivas. Destom har Tommy ca 25 min med bil till kontoret. Så vi börjar här å sen får vi se:) På bilden nedanför är vår nya lägenhet:)
 
 
 
 
 
 
Måste ju även berätta att på onsdag- söndag nästa vecka åker vi till LAS VEGAS, Tommy ska dit på konferens 2 dagar å undrade om vi ville följa med, absolut!! Vi stannar några dagar extra så vi kan upptäcka staden lite med, å härligt är det att det inte e en "bilstad" på samma sätt som Houston utan vi kan ta med oss Viggo å promenera runt, så känns skönt att han slipper vara själv:) Det är verkligen något som jag ser fram emot!! 
 
Nu är det dags för sängen:) natti natt!!
 
 

Kommentera

Publiceras ej