Jag dricker kaffe och lillan leker i babygymmet. Munnen går i ett på henne nu för tiden. Mycket ljud, skratt och "tjut". 
3,5 mån har hon redan hunnit bli, tiden springer iväg så otroligt fort och vi har den 25 april redan varit här i 11 månader?! 
Om två månader åker vi hem och när vi e tillbaka 6 veckor senare är det bara 8 mån kvar av vårt lilla äventyr. 
Den känslan är väldigt blandad. Vi har börjat få ett liv här, med en ny vardag,  nya vänner och massa av nya erfarenheter. Samtidigt som jag många gånger inte vill något annat än å komma hem och leva i Svensk miljö, ha svensk mat och ha mina nära å kära på ett närmare avstånd. 
Att tiden går fort är ju något som stämmer, men när du står i början av det och ser 2 år framför dig känns det så himla långt bort. 
Dessa 11 månader har varit grymt tuffa, men otroligt lärorika. Fortfarande är vissa dagar tuffa och många gånger frågar jag mig själv varför vi är här och varför jag aldrig sa nej på riktigt, men när jag väl känner efter så ångrar jag ingenting. Det finns så mycket jag inte hade haft idag om vi inte åkt hit, och så mycket jag hade haft i mitt liv som jag inte hade sett att jag inte mådde bra av  som jag nu haft möjlighet att se och kunnat "plocka bort". 
Jag och T hade aldrig haft en så otroligt nära relation som vi har idag, det är jag rätt så säker på. 
Lilla M hade nog inte heller varit hos oss. 

Mitt i allt det tuffa och jobbiga ställde vi oss till frågan " är det värt att vara kvar efter sommaren?" , "orkar vi ett år till?" ... En sak var vi väldigt eniga om och det var om vi blir vi kvar här så måste det ske en förändring i boendesituationen. 
Just nu bor vi i lägenhet, mitt inne i "galleria area" som är Houstons centrum kan man säga ( downtown i den här stan är uppbyggt av i stort sett bara kontor) det är här det största shoppingcentret ligger. 
Runt om kring oss är det bara trafik och vi måste ta bilen överallt, t.om till parken för att kunna gå. 
För en svensk som är van att bara kunna gå utanför dörren å gå över allt  är detta hemskt, du går inte här, du tar bilen. Med hund funkar det inte alls.
Vi ångrar väldigt att vi valde lägenhet från början men msn har ingen aning om vad man har för behov och när vi flyttade hit var det ju perfekt, fanns trottoarer och d verkade bra. Trafiken är hemsk och trottoarerna små, med barnvagn och hund är det för riskabelt helt enkelt. 
För oss är det viktigt att alla mår bra och inte bara oss tvåbenta, vår fyrbente lille vän ska även också må bra här! 

Vi bestämde oss efter många om och men att vi blir kvar och vi började kika på hus, och förra veckan blev det klart! Vi har blivit med hus inför sista året! 
Huset är ett normalstort amerikanskt hus men två våningar. En trädgård till Viggo och vi har planer för en liten agility bana där till honom( vi har börjat träna agility). 
Det finns en liten lek plats i trädgården med Rutchkana och gungor för Minna( än är hon dock för liten). Trädgården är inhägnad  så Viggo kan springa fritt in och ut. 
Ett stort kök till mamman, och ett "gameroom" på övervåningen till pappan. 
Minna kommer kunna få ett eget rum, där hennes leksaker får vara( kommer inte bli sovrum förrän senare) ,vi kommer ha ett gästrum med eget bad ( som nu) och även ett kontor till T. Vi kommer även ha förvaringsmöjligheter och slipper ha allt i garderoberna som nu. 
Hela huset är på 5 rum och kök.

Området heter Lake Bella Terra och ligger i Richmond ungefär 30 min sydväst om Houston. Det är nära till både shopping och god mat och inte allt för långt till Houston om man saknar våra gamla möjligheter. 
Vi kommer inte heller ha så långt ifrån fam. Sjölund, som också bor i richmond och även andra familjer som vi lärt känna här. 
Jag och Lena, har funnit varandra ganska bra här och vi har ungefär samma erfarenhet av denna vistelse och tänker väldigt likt så att ha henne på ett närmare håll sista året ska bli så himla roligt! 

Vårt nya boende!! 

Vi flyttar in 1 maj, vilket är om bara 2 veckor.. Och dagen efter kommer Ts föräldrar på besök i 2 veckor. Så tanken är att vi ska försöka få flyttat över allt den 1 maj och göra i ordning gästrummet för dom...vi får se om vi lyckas;) 

Området och huset är ganska nybyggt, huset är bara 4 år gammalt. 
I området har vi 2 poolområden, ett "comunitycenter" där vi har tillgång till ett litet gym, tennisbana, volleyboll bana, en hundpark, promenad områden över hela området, små sjöar( amerikanska sjöar, det vi hemma kallar damm) och det finns även en  fish and found pound( en liten fiskdamm där man får fiska och släppa tbx fisken). För vår familj känns detta området toppen. 
Vi har lärt oss mer och mer att inget här är som hemma men det finns lösningar för att få ett bra liv här. 
Vi är otroligt glada över att hittat något vi tror vi kommer trivas med!:) 

Snart kommer T hem från jobbet och vi tänker ta helg. 
I veckan har han varit i Vancouver 3 dagar och vi njuter av att han äntligen kom hem igår igen. Tillsammans är ett ord jag verkligen älskar, vår familj tillsammans!<3

Hoppas ni får en mysig helg ni med, det tänker vi ha!