Vi ägnade hela dagen igår åt att städa, tvätta och göra iordning inför julen. 
Sista veckan har jag pysslat en del med att försöka framställa lite julkänsla här hemma, vilket är svårt med tanke på att det är mellan 18-20 grader varmt om dagarna och oftast sol. 
Jag har gjort i ordning en dörrkrans, en adventsljusstake, dekorerat små
granar, en julkalender, ljusfatet i vardagsrummet och igår sattes även granen upp. 

Vaknade upp idag och äntligen är det 1 advent. Det är alltså snart jul. Denna jul kommer bli den konstigaste jul jag firat hitentills i mitt liv, troligen väldigt tung och orörlig också;)
Eftersom jag inte riktgt vet hur jag kommer må framöver så valde jag att försöka få julstöket överstökat redan nu så vi kan mysa sista veckorna istället.
Just nu är det mycket annat som också måste fixas. 

Julen är en av de mysigaste högtiderna jag vet och därför vill jag verkligen ha julstämning även här i Texas. 

Detta året känner jag att jag även har en del tid över i väntan på Lillan så kommer bli en del julbak, matlagning också den kommande veckan Självklart ska lussekatter, pepparkakor bakas och absolut ska hemmagjorda köttbullar lagas. Kommer även slänga ihop en rödbetssallad nån dag innan julafton. Viktigt att vi får äta riktig svensk julmat även i år;) 
24 dec kommer vi fira själva bara vi och 25 dec kommer vi fira ihop med vänner som också är kvar här i Houston över julen, och ska då ha julbord med typisk julmat ifrån våra olika hemländer, vi med svensk, och sedan blir det tjeckisk, fransk, mexikansk bl.a. Så julen blir säkerligen mysig här med:) 

Har aldrig varit den som gillat baka, laga mat och pyssla förut men i år har jag verkligen funnit ro i det och det är ju mysigt! 
Nästa vecka ska vi på Lucia-firande med SWEA och jag har lovat att baka lussekatter till detta. 

Dörrkrans


Adventsstjärnor uppe 


Strumpor å ljus


Granen uppe 


Julkalender ska fyllas me små presenter 


Ljusfatet


Adventsljusstake