Hello...I`ve got facebook syndrome.... Jag loggar in minst 100 ggr om dagen och har facebookapp i mobilen+ messanger och är tillgänglig dygnet runt. Jag fastnar framför datorn och snokar runt på alla jag känner, har kännt och mina vänners kompisar,killar, bekanta what ever....
Jag avundsjukas av dem som lyckats bättre än jag själv och glädjs otroligt skadligt över de personer som jag upptäcker att jag kommit längre i livet än dem.
Det är viktigt att livet ska se bra ut, annars kan ju någon dömma dig för att vara tråkig och dum, jag plockar gärna fram de bilder som bevisar att jag är lyckligast i världen och ingen kan stoppa mig i det här.
Samtidigt snokar jag på andras bilder och grämer mig över hur mycket roligare liv de verkar ha än mig.
 
Facebook är det första jag ser på morgon när jag vaknar, och det sista jag ser innan jag somnar. Facebook umgås med mig på rasterna och när tystnaden i ett samtal träder in. Jag måste hela tiden vara uppdaterad om det senaste och känner att det börjar klia i fingrarna när jag inte får sitta med mobilen i handen.
 
När jag umgås med mina vänner sitter vi gärna med varsin mobil i handen och diskuterar vad som händer på facebook, om vi inte gör det så sitter vi ändå å diskuterar vad vi sett på facebook.
När vi går på fest brukar det ske minst en gång under kvällen att alla runt borde sitter på facebook, smuttar ur sina glas och musiken dunkar på i bakrunden....för övrigt är det tyst.
 
Vad heter skattningsskalan för det här? å Vilken hjälp finns det att få?
 
Är så trött på mitt facebook missbrukande och jag kan inte ta mig här ifrån....
 
När jag stängde ner min facebook vekade ingen förstå att jag hade ett telefonnummer, en adress och ett hem med en dörr att knacka på...ne det blev helt tyst..För alla andra skötte ju sina sociala kontakter på facebook, så jag var tvungen å börja med facebook igen.
 
Plötsligt vet alla allt om mitt liv, och vet dom inte så döms det genom mina statusar och bilder, plötsligt vet folk mer om mig än vad jag visste ommig själv.
 
Facebook syndrome- Det nya inne.....vad är nästa?